VideoGaming
NFT

Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten

Yuga Labs, het moederbedrijf achter de populaire NFT-collectie Bored Ape Yacht Club (BAYC), heeft aangekondigd dat het de intellectuele eigendommen van twee van zijn spellen, HV-MTL en Legends of the Mara, heeft overgedragen. Deze stap maakt deel uit van een breder initiatief om het bedrijf opnieuw te richten, zoals eerder aangekondigd.

Chief Gaming Officer bij Yuga stapt over Faraway

In een recente mededeling op 17 april via sociale media platform X, onthulde Yuga Labs dat de IP’s zijn verkocht aan de Web3-gamingstudio Faraway. Bovendien zal Spencer Tucker, de huidige Chief Gaming Officer bij Yuga, overstappen naar Faraway als Chief Product Officer. Deze overstap is bedoeld om de continuïteit tussen de spellen op het nieuwe platform te waarborgen.

HV-MTL is een ‘mech’-georiënteerd NFT-spel waarin spelers hun eigen NFT’s en omgevingen beheren en verbeteren. Legends of the Mara, daarentegen, is een avonturenspel dat onderdeel uitmaakt van de Otherside-metaverse, die op 30 april 2022 van start ging.

Langdurige samenwerking met Faraway

Yuga Labs heeft een langdurige samenwerking met Faraway, die eerder een spel ontwikkelde met een thema rond de Mutant Ape Yacht Club genaamd Serum City. Deze nieuwe stap om de gaming IP’s over te dragen, weerspiegelt een strategie om de teams binnen Yuga Labs meer vrijheid en focus te geven. Dit beleid werd benadrukt toen mede-oprichter Greg Solano in februari terugkeerde naar Yuga Labs en de rol van CEO overnam van Daniel Allegre.

Greg Solano gaf in een bericht op 22 februari aan dat het doel is om het BAYC-team “zoveel mogelijk vrijheid te geven om tegen hun visie in te gaan. Meer focus, meer wendbaarheid”.

Neerwaartse trend van NFT-markt

Deze ontwikkelingen komen op een moment dat de NFT-markt als geheel een neerwaartse trend doormaakt, met de BAYC-collectie als een van de zwaarst getroffen topcollecties. Op dit moment is de bodemprijs van de BAYC-collectie gedaald tot 11,7 Ether (ETH), omgerekend ongeveer $35.400, wat een daling van maar liefst 92% betekent ten opzichte van de hoogste bodemprijs aller tijden van 153,7 ETH die op 1 mei 2022 werd genoteerd.

Eerder dit jaar veroorzaakte Yuga Labs nog opschudding in de NFT-gemeenschap toen het aankondigde de controversiële Moonbirds-collectie over te nemen en de bedenker ervan, Kevin Rose, als adviseur aan te trekken.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten