NFT Nieuws

NFT Nieuws

Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Ape Yacht Club, koopt CryptoPunks en Meebits

Na 24 uur van geruchten en speculatie is de kogel door de kerk. Yuga Labs, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie, heeft CryptoPunks en Meebits overgenomen van Larva Labs. Dit maakten Yuga Labs en Larva Labs vrijwel gelijktijdig bekend.

Yuga Labs is nu eigenaar van de merkrechten en het auteursrecht dat op de kunst rust, plus de overige intellectuele op beide collecties. Daarnaast wordt het eigenaar van 423 CryptoPunks en 1711 Meebits. Larva Labs houdt de rechten voor haar andere grote NFT-collectie, de Autoglyphs, en sommige van hun favoriete Punks en Meebs.


Yuga Labs heeft meest waardevolle collecties in bezit

Met de acquisitie van de CryptoPunks bezit Yuga Labs nu de rechten over de twee meest waardevolle NFT-collecties ter wereld. De bekende Bored Ape Yacht Club is de meest kostbare collectie en de CryptoPunks staan op nummer twee. Vooral de Bored Ape Yacht Club is populair onder grote beroemdheden.

Figuren als Justin Bieber, Memphis Depay, Neymar Jr, Snoop Dogg, Paris Hilton, post Malone, Jimmy Fallon en nog veel meer sterren hebben een Bored Ape in hun collectie. Hetgeen de promotie van de collectie natuurlijk ten goede komt.

Yuga Labs zelf ziet ook zeker die waarde. In gesprekken met Andreessen Horowitz voor een investeringsronde wordt de waarde van de collectie op 5 miljard dollar geschat. Mocht de ronde doorgang vinden, dan zou het de eerste investeringsronde op institutioneel niveau zijn voor de NFT-wereld.


Wat is Yuga Labs van plan met de CryptoPunks en Meebits?

Yuga Labs bezit nu de intellectuele eigendomsrechten op CryptoPunks en Meebits, maar is zeker niet van plan om stil te zitten. Als een eerste stap om de collecties nieuw leven in te blazen gaan de commerciële rechten over op de eigenaren van de CryptoPunks en Meebits. Hiermee willen ze het Web3-ethos verder in de collecties bakken.

Web 3 is een versie van het internet waarbij de gebruikers daadwerkelijk de kans krijgen om eigenaar van dingen te zijn. Het doel met de aankopen is om meer rechten te koppelen aan de CryptoPunks en Meebits. Zodat de eigenaren meer kunnen genieten van hun NFTs.

Al blijft de Bored Ape Yacht Club het centrum van het NFT-universum dat Yuga Labs voor zich ziet. Het ‘club’ model dat ze hanteren bij de Bored Ape Yacht Club hoeven we volgens Yuga Labs niet te verwachten bij de CryptoPunks en Meebits. Het doel is om beide collecties een unieke en eigen community te geven.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten