Non Fungible Token NFT
NFT

Yuga Labs stopt met CryptoPunks-project na controverse rond Super Punk World

Greg Solano, CEO van Yuga Labs, heeft aangekondigd dat het bedrijf stopt met verdere ontwikkelingen aan het CryptoPunks-project. Deze beslissing volgt na heftige reacties uit de gemeenschap op de lancering van het nieuwe Super Punk World-project.

Super Punk World NFT-collectie

Op 20 mei introduceerde het officiële CryptoPunks-account de nieuwe NFT-collectie Super Punk World. De collectie bestaat uit 500 hybride 3D-sculpturen, ontworpen om de grenzen tussen ras en geslacht te vervagen. De stukken zijn gecreëerd door de New Yorkse schilder Nina Abney en bedoeld als eerbetoon aan de vroege internetcultuur van het originele CryptoPunks-project.

Ondanks de goede bedoelingen werd de collectie bekritiseerd door leden van de cryptogemeenschap, die het project als ‘woke’ bestempelden. Een criticus stelde dat Yuga Labs met deze zet het CryptoPunks-project had gedood en voegde eraan toe: “Ga woke, ga failliet. Yuga heeft vandaag Punks vermoord.”

Een ander lid van de gemeenschap dreigde zijn CryptoPunk NFT te verkopen, waarop de pseudonieme influencer Greg sarcastisch vroeg of het account was gehackt. Een ontevreden NFT-handelaar riep de gemeenschap zelfs op om Yuga Labs te boycotten.

Samenwerken met wereldklasse kunstenaars

In reactie op de kritiek publiceerde Solano een verklaring op X (voorheen Twitter), waarin hij uitlegde dat het doel was om samen te werken met wereldklasse kunstenaars zoals Abney, om zo een brug te slaan tussen Web3 en de traditionele kunstwereld. Solano benadrukte dat de collectie van Abney bedoeld was voor diegenen die haar werk al ondersteunen, mogelijk door het te droppen aan SuperCoolWorld-houders.

Wat betreft de CryptoPunks-collectie verklaarde Solano dat Yuga Labs zich er niet langer mee zal bemoeien. “Hoe zit het met punkers? Yuga zal geen punkers meer aanraken. Ze zullen gewoon gedecentraliseerd worden en bewaard worden op de blockchain,” schreef hij. Het bedrijf wil musea en instellingen ondersteunen bij het verwerven van CryptoPunk NFT’s en hun publiek informeren over de collectie.

Opleving van CryptoPunks in maart

Ondanks een algemene daling in NFT-handelsvolumes, beleefde de CryptoPunks-collectie in maart een opleving toen twee transacties de verkooprecords braken. Op 4 maart werd een zeldzame buitenaardse CryptoPunk verkocht voor 4.500 Ethereum, destijds ongeveer $16 miljoen waard. Dit record werd echter op 20 maart verbroken toen een ander CryptoPunk-stuk werd verkocht voor 4.850 ETH, ongeveer $16,4 miljoen op dat moment.

Met deze beslissingen en ontwikkelingen blijft Yuga Labs een prominente speler in de NFT-wereld, ondanks de uitdagingen en controverses waarmee het geconfronteerd wordt.

NFT nieuws

Bitcoin stijgt in ranglijst van NFT-verkoop en passeert Ronin-blockchain
Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen
Drie Britten aangeklaagd voor NFT-fraude in de Verenigde Staten
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt