Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Zal de nieuwe CEO van Amazon Crypto omarmen?

Jeff Bezos, oprichter van online retailgigant Amazon, maakte vandaag bekend dat hij later dit jaar zal terugtreden als CEO. Andy Jassy, ​​die momenteel leiding geeft aan het dochterbedrijf, Amazon Web Services (AWS), zal de leiding nemen in Q3.


Wie is Andy Jassy?

Onder Jassy’s leiderschap introduceerde Amazon Web Services de zogenaamde ‘Amazon Managed Blockchain‘, een service voor ontwikkelaars die in Hyperledger Fabric of Ethereum willen bouwen zonder hun eigen hosting of hardware te leveren.

Nu Jassy de nieuwe CEO is van Amerika’s grootste technologiebedrijf bestaat de kans dat hij gaat kijken of Amazon crypto-betalingen toe kan voegen aan het platform. Echter, of hij dit inderdaad gaat doen is nog de vraag. Jassy’s enthousiasme voor blockchain-technologie is niet grenzeloos. Tijdens een gesprek in 2018 zei hij:

“We hebben niet zoveel blockchain-voorbeelden in productie gezien of die niet vrij gemakkelijk konden worden opgelost door een database.” 

Daarom, in plaats van een Amazon-blockchain te bouwen, richtte Jassy Amazon Quantum Ledger Database op. Net als blockchains claimt deze database transparant en onveranderlijk te zijn en gebruik te maken van cryptografische beveiliging. In tegenstelling tot blockchains vertrouwt het echter wel op een ‘centrale vertrouwde autoriteit’.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Amazon is belangrijk voor de acceptatie van crypto’s

Ondanks zijn eedere uitspraken zit er toch een kans in dat Amazon crypto’s toe zal laten. Juist omdat we in een tijd leven waarin bedrijven steeds meer op zoek gaan naar manieren om crypto’s te gebruiken. Ook andere grote bedrijven zijn dit in gaan zien en zijn bezig met crypto’s. Zo is Facebook bezig met een getokenizeerd betalingssysteem, heeft PayPal crypto’s toegevoegd aan zijn platform en is de CEO van Twitter, genaamd Jack Dorsey groot voorstander van de nieuwe techniek.

Gezien de status van Amazon als grootste online verkoper in de Verenigde Staten, is het standpunt van de nieuwe CEO over crypto enorm relevant voor de acceptatie van cryptocurrency. In 2014 werd Overstock.com de eerste grote Amerikaanse retailer die Bitcoin accepteerde. Sindsdien zijn er verschillende bedrijven en organisaties bijgekomen zoals Wikipedia en KFC. Maar niemand krijgt zoveel aandacht als Amazon.


Crypto’s toevoegen is niet zo makkelijk

Zoals eerder gezegd heeft PayPal stappen gezet in de richting van integratie met betalingen. Vorig jaar integreerde de service cryptocurrency-aankopen op zijn platform. Toch is het toevoegen van crypto’s aan Amazon makkelijker gezegd dan gedaan. Sean Rolland zei in november hierover het volgende:

“Om Bitcoin direct als betaalmiddel te gebruiken, zou Amazon processen en procedures moeten ontwikkelen om Bitcoin en duizenden andere cryptocurrencies te accepteren, te houden en te beheren.”

Ook zei hij: “Veel crypto’s zijn zeer volatiel wat vaak ook een probleem oplevert. Ook hier zou Amazon rekening mee moeten houden en het systeem op aan moeten passen.” Het is dus nog maar de vraag of Amazon op korte termijn gaat kijken of het crypto-betalingen mogelijk gaat maken op zijn platform. Maar als het gebeurd zal het geweldig zijn voor de crypto wereld.

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten