NFT Nieuws

NFT Nieuws

Zoekinteresse voor NFT voor het eerst groter dan voor crypto

Het aantal wereldwijde zoekopdrachten op Google naar de term ‘NFT’ heeft volgens Google Trends voor het eerst de term ‘Crypto’ overtroffen.


Waarom stijgt de zoekterm NFT in populariteit?

De sterke toename van het zoekverkeer naar NFT’s biedt een duidelijke indicatie dat digitale verzamelobjecten het reguliere bewustzijn zijn binnengekomen. OpenSea, momenteel het meest populaire gedecentraliseerde platform voor NFT-veilingen en -drops, heeft de $10 miljard aan transacties dan ook overtroffen.

Dat NFT’s zo populair geworden zijn, is vaak terug te zien in vrijwel alle aspecten van de samenleving. Diverse grote merken als Adidas en Nike hebben al stappen gezet binnen de NFT-wereld. Net als diverse artiesten, zoals Steve Aoki en Snoop Dog.

Tevens zijn er diverse NFT-videogames in ontwikkeling of pas vrij recent gelanceerd, zoals Axie Infinity en Sorare, die het voor spelers mogelijk om meer te weten te komen over crypto en NFT’s, en om een klein beetje geld te verdienen als bijkomstigheid tijdens het spelen van videogames. Dit gezamenlijk boost de populariteit van de zoekterm NFT enorm.


Aftrekken donaties van belastbaar inkomen

Ook zijn er diverse acties gehouden waarmee de opbrengsten van NFT-veilingen naar non-profitorganisaties of goede doelen zijn gegaan. Een voorbeeld hiervan is het bouwen van een school voor kinderen in Oeganda. Alhoewel kopers mooie crypto-gerelateerde kunstwerken krijgen, mogen inwoners uit diverse landen, waaronder de Verenigde Staten, hun donaties aftrekken van hun gewone inkomen. Hiermee wordt vervolgens belastingtechnisch voordeel behaald. Dit resulteert op zijn beurt voor een win-win-situatie.

Een mogelijk andere reden die bijdraagt aan dat NFT’s in opkomst zijn is de mogelijkheid voor kunstenaars om hun talenten uit te zenden zonder dat hier fysiek exposities voor nodig zijn. Het zijn hierdoor hoogstwaarschijnlijk een reeks van kleine dingen die NFT op zichzelf erg populair maken. Het is nog niet bekend of deze trend zich aanhoudt of dat dit slechts voor korte termijn is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten