Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Zoekmachines China blokkeren resultaten crypto-exchanges

China lijkt een steeds strengere blik te werpen op de gedecentraliseerde handel in cryptocurrencies. In een volgende stap hierin worden naar verluidt de toonaangevende cryptocurrency exchanges in hun zoekmachines geblokkeerd.


Zoekfilters nog niet volledig

Het lijkt er echter op dat alle filters hiervoor nog niet helemaal ingesteld zijn. Een aantal zoekopdrachten als ‘Binance Academy’ of ‘Huobi Research Center’ komen namelijk nog wel in de zoekresultaten voor.

Mocht deze situatie zich gaan aanhouden, dan lijkt dit de laatste stap te zijn in Pekings toenemende censuur van cryptocurrency-gerelateerde informatie via sociale media. Afgelopen maandag heeft Weibo (de Chinese Twitter-achtige microblogdienst met meer dan 530 miljoen maandelijkse actieve gebruikers) al accounts op hun platform opgeschort die behoren tot meerdere populaire Bitcoin (BTC) en crypto-gerelateerde makers van content.


Censuurmaatregelen zijn slechts klein onderdeel

Naar verluidt worden de zoekopdrachten naar verschillende cryptocurrency exchanges sinds vandaag niet meer getoond op de twee grootste Chinese zoekmachines: Baidu en Sogou.

Dergelijke censuurmaatregelen zijn maar een klein onderdeel van China’s volledige poging om verschillende crypto-activiteiten te beperken. Alhoewel de gehele markt niet verboden wordt, worden wel veel beperkingen opgelegd. Onder andere het werven van fondsen voor crypto-miners is in het land verboden. Ook financiële en betalingsinstellingen met betrekking tot cryptocurrencies en tokenfinancieringsplatforms hebben de nodige beperkingen opgelegd gekregen.

Deze maatregelen zijn gericht op het verminderen van de koolstofvoetafdruk van de gehele industrie. Dit heeft ervoor gezorgd dat ten minste 3 grote miningbedrijven hun activiteiten op het vasteland in China gaan staken. De toonaangevende cryptocurrency exchanges hebben nog niet gereageerd op de nieuwe ontwikkeling vanuit China.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten