Google Search
Bitcoin

Zoekresultaten naar Bitcoin op Google schieten omhoog

De top cryptocurrency Bitcoin (BTC) heeft nieuwe interesse gewekt bij consumenten. Dit nadat de prijs diep gezakt is tot een laagste niveau sinds 6 maanden tijd. Dit blijkt uit de zoekresultaten van de zoekmachine Google.


Zoekwoord Bitcoin

Het zoekwoord ‘Bitcoin’ op het hoogste zoekniveau sinds oktober. Destijds werd de Bitcoin verhandeld voor circa $10.000. Op het moment dat dit artikel is gepubliceerd, wordt een BTC voor $6.800 verhandeld.

Het lijkt erop dat de interesse in de zoekresultaten van Google beperkt is gebleven tot het onderwerp Bitcoin. De zoekresultaten van Ethereum (ETH), of Ripple (XRP), zijn in dezelfde periode vrij stabiel gebleven.

Bitcoin-Zoekvolume-GoogleTrends
Bron: Google Trends

Waar wordt het meest gezocht?

Opvallend genoeg lijkt de hernieuwde interesse voor een belangrijk deel uit Afrika te komen. Zo staan Nigeria, Zuid-Afrika en Ghana op rank 1, 2 en 3 van landen die op het woord Bitcoin zoeken. Niet alleen Afrika is populair, want ook in Oostenrijk en Zwitserland wordt er veel gezocht op het woord Bitcoin. Hiermee is de top 5 compleet.


Niet alleen zoekwoord Bitcoin

Er wordt echter niet alleen op het woord ‘Bitcoin’ gezocht. Ook de zoekterm ‘Bitcoin halving’ wordt weer vaak gebruikt. Deze term was sinds oktober langzaam in zoekfrequentie gezakt.

De Bitcoin halving staat momenteel gepland voor mei 2020. Deze halving wordt algemeen beschouwd als een katalysator voor de cryptocurrency-markten, waarbij meerdere analisten een nieuwe parabolische bullish fase voorspellen. Met een halving wordt de beloning per gemined blok gehalveerd, wat de kosten per Bitcoin verhoogt voor de miners. Om die reden werden de vorige twee halving-events gevolgd door een flinke prijsstijging in de maanden erop.

In tegenstelling tot de vorige twee halveringevenementen, is 2020 echter anders. Zo wordt de Bitcoin in 2020 benaderd vanuit een bearish perspectief, in tegenstelling tot een bullish perspectief van de afgelopen twee evenementen.


Prijsbewegingen Bitcoin

Het lijkt erop dat grote prijsbewegingen in de Bitcoin de mainstream interesse in de top cryptocurrency laten zien. Hoe meer volatiliteit er is, hoe meer (over het algemeen) berichten uit gaan buiten de cryptocurrency-kringen.

Grote prijsbewegingen hebben in de afgelopen weken dan ook zeker plaatsgevonden. Zo is de waarde van de Bitcoin tegenover de Amerikaanse Dollar sinds vorige week met ongeveer 20% gedaald. Als er op maandbasis wordt gekeken, staat deze nu ongeveer 30% lager.


Koersen top-crypto’s kleuren rood

De waarde van de top cryptocurrencies zijn in de afgelopen weken flink onderuit gegaan – zo ook weer vannacht. Bitcoin (BTC) zakte vannacht zelfs terug tot $6.550. Ook de koersen van Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) staan ten opzichte van gisteren in het rood.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?