solana
Solana

Zorgelijke indicator voorspelt daling van Solana Koers

Solana (SOL) is een project dat de afgelopen weken veel aandacht heeft getrokken. De waarde van de munt is in het afgelopen jaar met ongeveer 500% gestegen. Op het moment van schrijven handelt de digitale munt voor meer dan $62, wat een aanzienlijke stijging is vanaf het dieptepunt van ongeveer $9,50 in januari. Ondanks deze indrukwekkende groei, maakt de blockchain-analysefirma Kaiko zich zorgen.

Het analyseplatform maakt zich met name zorgen over de liquiditeit van Solana (SOL). Ze hebben een discrepantie geconstateerd tussen de liquiditeit uitgedrukt in Amerikaanse dollars (USD) en die in zogenaamde ‘native units’. Dit verschil duidt op een variatie in de manier waarop de liquiditeit van een cryptocurrency wordt gemeten en begrepen. De liquiditeit in native units beoordeelt hoe gemakkelijk SOL gekocht of verkocht kan worden zonder een significante prijsimpact, uitgedrukt in SOL-eenheden in plaats van in USD.

Volgens Kaiko lijkt de liquiditeit, als men kijkt naar de USD-waarde, hoog te zijn. Dit impliceert dat er voldoende marktdiepte is om grote transacties in USD uit te voeren zonder de prijs sterk te beïnvloeden. Het platform merkt op dat de liquiditeit van Solana in USD op het hoogste niveau is sinds de ineenstorting van crypto-exchange FTX. Echter, wanneer men kijkt naar de liquiditeit in native units, lijkt deze laag. Dit suggereert dat er niet genoeg SOL beschikbaar is om transacties uit te voeren zonder aanzienlijke prijsveranderingen.

Een lage liquiditeit kan leiden tot meer volatiliteit in de koers van Solana. Dit zou kunnen resulteren in aanzienlijke prijsschommelingen, zelfs bij kleine wijzigingen in het marktsentiment.

Een scherpe prijsuitbraak in het vooruitzicht

Om een duidelijker beeld te krijgen van de te verwachten koersbeweging, kunnen we kijken naar technische indicatoren. Uit eerdere analyses blijkt dat deze indicatoren wijzen op een mogelijke consolidatiefase, die zich kenmerkt door een ‘contracting triangle’ patroon. Dit patroon duidt op een periode van stabilisatie, die vaak eindigt met een scherpe prijsuitbraak. Gezien de beperkte liquiditeit, kan deze uitbraak mogelijk resulteren in een sterke daling van de prijs.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?