Solana (SOL)
Solana

Is een stijging van Solana boven de $70 mogelijk?

Solana (SOL) blijft indruk maken met zijn aanhoudende prijsstijging. Dit heeft ertoe geleid dat het project nu de zesde plaats inneemt qua marktkapitalisatie. Recentelijk doorbrak de SOL koers de $60-grens, waar het momenteel lijkt te consolideren. Nu is de vraag: is dit het hoogtepunt van de stijging, of kunnen we binnenkort een verdere stijging richting de $70 verwachten? Volgens twee technische indicatoren is er, na een initiële consolidatiefase, nog aanzienlijk opwaartse potentie.

Consolidatiefase voor Solana?

Het is mogelijk dat we een periode van consolidatie gaan zien, iets wat wordt gesuggereerd door de vorming van een ‘contracting triangle’. Deze techniek, veelgebruikt in technische analyses van financiële markten, wordt vaak beschouwd als een teken dat de huidige trend zich zal voortzetten. In het geval van Solana (SOL) duidt deze driehoek op een consolidatiefase na de recente rally. Dit houdt in dat de prijs zich in een steeds nauwer wordend bereik beweegt, wat kan duiden op een afwachtende houding onder beleggers.

SOL koers driehoek

De 100 SMA

De 100 SMA (Simple Moving Average) is een belangrijke technische indicator in de financiële marktanalyse. Deze wordt berekend door de slotkoersen van de afgelopen 100 perioden op te tellen en dit totaal vervolgens te delen door 100. Voor een 4-uurs grafiek betekent dit dat elke periode een tijdspanne van 4 uur vertegenwoordigt, waardoor de 100 SMA het gemiddelde van de slotkoersen van de afgelopen 400 uur weergeeft. Deze indicator is nuttig voor het weergeven van de gemiddelde prijs over een bepaalde periode, en helpt om prijsfluctuaties te egaliseren voor een helderder beeld van de algemene prijstrend.

Bij de analyse van Solana merken we op dat het boven de 100 SMA handelt. Het verhandelen boven deze indicator wordt vaak gezien als een bullish signaal. Dit geeft aan dat de huidige prijs van SOL hoger ligt dan het gemiddelde van de laatste 100 perioden, wat duidt op een algemene opwaartse trend.

Conclusie

Solana (SOL) blijft een sterke speler op de cryptomarkt, getuige zijn recente opmars naar de zesde positie in marktkapitalisatie. Ondanks de huidige consolidatie rond de $60, duiden technische indicatoren zoals de contracterende driehoek en de positie boven de 100 SMA op een potentieel voor verdere stijging. Deze signalen suggereren dat, na een korte stabilisatieperiode, Solana mogelijk een opwaartse trend kan voortzetten, wellicht zelfs naar de $70.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?