berlijn toren
Ripple

Zorgt oordeel rechter in Ripple vs. SEC voor de start van een altcoin-seizoen?

Als de rechter binnenkort oordeelt dat XRP kwalificeert als een effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving, dan geldt waarschijnlijk hetzelfde voor andere munten. Dat zou een slechte zaak zijn, omdat dit boetes oplevert voor de bedrijven achter de tokens en betekent dat ze waarschijnlijk van de beursplatformen verdwijnen. Sinds 22 maart is de XRP token van Ripple echter met ruim 50 procent gestegen naar de hoogste koers in 10 maanden tijd, dus de markt denkt dat Ripple de zaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) zal winnen.

Open interesse is gigantisch

Sinds het begin van de rally van XRP is de open interesse met bijna 90 procent toegenomen naar 843 miljoen dollar. De open interesse staat voor het aantal openstaande contracten op de markt voor futures. Met die 843 miljoen dollar staat dit voor XRP nu op het hoogste niveau sinds december 2021, kort na de all-time high van Bitcoin.

Een toename van de open interesse samen met een toename van de koers betekent vaak dat er nieuw kapitaal in de markt stroomt. Op het moment van schrijven zijn de funding rates, de kosten voor het vasthouden van long of shortposities, positief op de meeste beurzen.

Dat betekent dat het bullish sentiment momenteel overheerst op de markt. Bitcoin doet het vandaag ook fantastisch met een stijging van bijna 2,0 procent en vannacht zelfs even een koers van boven de 29.000 dollar. Het momentum begint weer terug te keren voor de crypto-wereld.

Altcoin-seizoen in aantocht?

Op dit moment is het Bitcoin wat de klok slaat in de crypto-wereld, maar het kan zomaar zijn dat de stijgingen van XRP en een positieve uitkomst van de rechtszaak de start van een nieuw altcoin-seizoen inluiden. “Misschien kan een overwinning van Ripple wel een bullish impuls door de hele risicocurve sturen (altseizoen)”, aldus Harland.

We spreken van een altseizoen in de crypto-wereld als de kleinere munten hun hoogtepunten beleven. Vaak zie je dat Bitcoin op die momenten juist even gas terug neemt en de markt zich verplaatst naar de kleinere projecten.

Het is grappig om te zien hoe sommige analisten op deze manier een narratief weten te creëeren. In principe betekent een overwinning voor XRP natuurlijk weinig tot niets voor een Solana, maar op deze manier framed Alex Krüger het alsof het feestje daarna kan beginnen. Als maar genoeg mensen dat geloven kan het nog gebeuren ook.

Ripple nieuws

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen