zuid-korea
Regulatie

Zuid-Korea stelt 20% belasting op cryptowinsten uit tot ten minste 2025

Eerder werd al bekend dat Zuid-Korea bezig was met een vorm van belasting op crypto gerelateerde winsten. Deze belastingen van 20% wouden ze in eerste instantie in 2023 gaan innen, maar is nu met 2 jaar verplaatst naar 2025. Het is niet bekend of er hierna nog verder uitgesteld zal worden.

Uitstellen van cryptobelasting

Vandaag, 21 juli, zijn er nieuwe plannen bekend gemaakt voor belastinghervorming in Zuid-Korea. Het nieuwe crypto-beleid is hierbij uitgesteld tot ten minste 2025. Hierbij verwijzen ze naar stagnerende marktomstandigheden en de tijd die nodig is om alle voorbereidingen te treffen van maatregelen ter bescherming van investeerders. De aanvankelijke plannen om een extra belasting van 20% te heffen op cryptowinsten van meer dan 2,5 miljoen won (circa €1.900) in een periode van een jaar blijven tot nu toe nog ongewijzigd.

Deze controversiële cryptobelasting van 20% is inmiddels voor de tweede keer uitgesteld. De belasting werd in januari 2021 voor het eerst bekend gemaakt, waarna deze in januari van 2022 zou moeten zijn doorgevoerd. De wetgevers in het land hadden deze deadline echter uitgesteld tot 2023. Nu stellen ze de nieuwe wetgeving met nog eens 2 jaar uit. Het is niet zeker of de wet nog een keer uitgesteld zal worden.

Eerst reguleren dan nieuwe belastingregels

Het plan is nu om de crypto-markt eerst te reguleren en om vervolgens pas de nieuwe belastingregels te implementeren. Crypto-belasting stond bovenaan de agenda van de regering toen de cryptomarkt de afgelopen jaren naar nieuwe hoogten groeide. Net als het 20% belastingvoorstel van Zuid-Korea, stelde Thailand een vergelijkbare 15% crypto-winstbelasting voor. Na een zware terugslag van de detailhandel en de regering werd dit belastingbeleid uiteindelijk geschrapt.

Op 1 april van dit jaar heeft India als slot een belasting van maar liefst 30% op crypto ingevoerd. De zware belasting heeft echter enorme schade aangericht aan crypto-exchanges die actief waren in het land. Binnen slechts enkele weken na de introductie van nieuwe belastingwetten daalde de handelsvolumes op deze exchanges met meer dan 90%.

Regulatie nieuws

FTX oprichter Sam Bankman-Fried krijgt 25 jaar celstraf
Indonesische financiële waakhond introduceert regelgevingssandbox voor crypto-producten
‘FTX gebruikers krijgen 140% van de waarde van hun kapitaal terug’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?