Nieuws

Zuid-Korea zorgt voor betere regelgeving omtrent Blockchain en Cryptocurrency

De Zuid Koreaanse regering is bezig met het opstellen van nieuwe regelgeving omtrent cryptocurrency en blockchain. Dit meldt de Koreaanse cryptonieuws site BChain.

Nieuwe regelgeving rondom Blockchain

Het Koreaanse bureau voor statistiek, het ministerie van wetenschap en het ministerie van communicatie hebben vorige maand hard gewerkt aan de nieuwe regelgeving. Deze drie ministeries hebben samengewerkt om een nieuwe versie van het classificatiesysteem voor de blockchain industrie uit te brengen. Onder de regelgeving vallen een aantal belangrijke blockchain gebieden, zoals:
  • De ontwikkeling van blockchain systemen.
  • De ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (DApps).
  • Transacties en verkoop van cryptocurrency.
De nieuwe regelgeving definieert crypto exchanges nu als exchanges van activa. Dit is een zeer belangrijke verandering omdat crypto exchanges nu als wettig gereguleerde financiële instellingen worden herkent.

Positief crypto nieuws uit Zuid Korea

Dit is de eerste keer dat de Koreaanse overheid de cryptomarkt als een legitieme markt erkend schrijft BChain. Het positieve nieuws komt precies op een goed moment voor de Zuid Koreaanse crypto liefhebbers. Niet al te lang geleden zijn er een aantal belangrijke crypto exchanges gehackt. Dit heeft vrij veel negativiteit richting de cryptowereld gebracht. Ondanks de hacks is er toch veel positief nieuws verschenen. Zo is de regering bezig met het opheffen van het Initial Coin Offering (ICO) verbod. Daarnaast kondigde de centrale bank van Zuid Korea aan om blockchain te gebruiken om in 2022 een geldloze maatschappij te creëren.