Regulatie Nieuws

Zuid-Koreaanse bank gaat Crypto bewaardiensten aanbieden

Woori Financial Group heeft naar verluidt ingestemd met het opzetten van een joint venture voor de bewaring van digitale assets met Coinplug.


Woori Financial Group biedt bewaringsdiensten aan

De Zuid-Koreaanse bank genaamd Woori Financial Group is de nieuwste instelling die crypto bewaringsdiensten aan gaat bieden. De bank is een samenwerking aangegaan met het blockchain bedrijf Coinplug. Hiermee gaat het een nieuw bedrijf starten om crypto diensten aan te bieden. Dit nieuwe bedrijf, genaamd D-Custody, zal naar verluidt in de komende weken van start gaan

Woori is de op drie na grootste bank in Zuid-Korea. Het heeft meer dan $311 miljard, aan vermogen onder beheer.

Grootste banken in Zuid Korea gerangschikt in kapitaal onder beheer – Bron: Staista

Volgens een aanvullend rapport van CoinDesk Korea, stelt D-Custody klanten in staat om crypto valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum veilig op te slaan. Daarnaast zal het bedrijf ook non-fungible tokens (NFT’s) kunnen opslaan. Het bedrijf liet ook doorschemeren dat zijn klanten de mogelijkheid zullen hebben om te investeren in gedecentraliseerde financieringsproducten (DeFi).

Woori Bank benadrukte dat Zuid-Koreaanse banken niet rechtstreeks crypto gerelateerde diensten mogen aanbieden. De enige beschikbare optie voor hen om een digitale asset markt te betreden is via een joint venture met een reeds bestaand bedrijf op dat gebied.

“Omdat Coinplug geen exchange is, hebben we besloten dat het een stabiele partner zou kunnen worden”. Zo vertelde een bankfunctionaris aan CoinDesk Korea.


Zuid-Koreaanse banken schakelen over op crypto

Woori is de derde commerciële bank in Zuid-Korea die zich bezighoudt met de bewaring van cryptocurrencies. Het land bereidt zich voor om in september van dit jaar een regelgevend kader voor crypto valuta exchanges in te voeren.

In november 2020 lanceerde Kookmin, de grootste financiële instelling van het land, zijn bewaardienst. Een andere lokale bank, Shinhan, lanceerde eerder dit jaar crypto bewaardiensten en zag in mei haar eerste klanten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten