zuid-korea
NFT, Regulatie

Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen

De Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea heeft nieuwe richtlijnen uitgegeven die duidelijkheid bieden over wanneer non-fungible tokens (NFT’s) als virtuele activa kunnen worden behandeld.

Het lokale nieuwsplatform News1 meldde dat de FSC NFT’s zal reguleren op dezelfde manier als cryptocurrency, mits deze geen unieke kenmerken hebben die hen onderscheiden van andere virtuele activa.

NFT’s vallen onder zelfde regelgeving als crypto’s

Volgens de FSC zullen NFT’s die massaal worden geproduceerd, deelbaar zijn, en als betaalmiddel kunnen dienen, beschouwd worden als virtuele activa. Dit betekent dat deze NFT’s onderhevig zullen zijn aan dezelfde regelgeving als cryptocurrencies. NFT’s die echter weinig tot geen waarde hebben, zoals die gebruikt voor ticketing of als digitale certificaten, zullen als algemene NFT’s worden geclassificeerd en anders worden behandeld.

Jeon Yo-seop, hoofd van de Financial Innovation Planning bij de FSC, verklaarde in een interview dat het zeer waarschijnlijk is dat NFT-collecties met een groot aantal eenheden als betaalmiddel gebruikt zouden kunnen worden. Hij benadrukte dat een dergelijke situatie, waarbij bijvoorbeeld een miljoen NFT’s in een collectie worden uitgegeven, veel transacties zou genereren en dat deze NFT’s daardoor als betaalmiddel kunnen fungeren.

Elke collectie wordt afzonderlijk beoordeeld

Ondanks deze nieuwe richtlijnen zal de FSC elke collectie afzonderlijk beoordelen, wat betekent dat er geen absolute standaard is voor de interpretatie van NFT’s als crypto. De FSC suggereerde ook dat NFT’s als effecten kunnen worden behandeld als ze voldoen aan de kenmerken gespecificeerd in de Capital Markets Act van Zuid-Korea.

Ter voorbereiding op de invoering van nieuwe regels voor virtuele activa in juli 2024, heeft de FSC verschillende richtlijnen uitgegeven om belanghebbenden te helpen navigeren door de wetgeving van het land. In 2023 kondigde de FSC aan dat virtuele activa rente moeten ontvangen wanneer ze worden gestort op een cryptobeurs, hoewel dit niet geldt voor reguliere NFT’s en digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s).

Diverse NFT’s komen in aanmerking voor rente

De recente update herhaalt eerdere verklaringen dat NFT’s die als virtuele activa worden geclassificeerd rente kunnen ontvangen zodra ze op beurzen worden gestort. Dit betekent dat NFT’s die als betaalmiddel worden gebruikt en in grote hoeveelheden worden uitgegeven, in aanmerking komen voor rente.

Met deze nieuwe richtlijnen streeft de FSC ernaar een duidelijk regelgevend kader te bieden dat de groei en het gebruik van NFT’s en andere virtuele activa in Zuid-Korea zal bevorderen.

Regulatie nieuws

Zuid-Koreaans onderzoek trekt aan de bel: Crypto ETF’s zijn gevaarlijk
Robert F. Kennedy Jr. belooft gratie voor Ross Ulbricht als hij wordt verkozen
Nieuwe Juridische strijd voor Ripple Labs en CEO Brad Garlinghouse
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?