Exchange

Zuid-Koreaanse Nexon gaat Bithump overnemen voor €375 miljoen

Een van de grootste gamingbedrijven wereldwijd, Nexon, heeft laten weten dat het de cryptocurrency exchange Bithumb gaat overnemen voor 500 miljard won. Dit komt neer op circa 460 miljoen Amerikaanse dollars of circa 375 miljoen euro.


Dominantie Nexon groeit snel

Nexon, dat in Europa vooral bekend is geworden met hun MMORPG MapleStory, zal naar verluidt een belang van 65% in de exchange gaan hebben. De crypto exchange behoudt hierdoor 35% van de aandelen en staat hiermee ook automatisch garant voor 35% van het belang. Momenteel is Bithumb in Zuid-Korea de grootste cryptocurrency exchange. Hierdoor kan de overname een logische stap voor beide bedrijven zijn geweest.

De deal moet echter nog wel worden goedgekeurd voordat de overname officieel kan worden afgerond. Verwacht wordt echter dat deze zal worden goedgekeurd. Wanneer dat gebeurt, heeft Nexon inmiddels al 3 grote cryptocurrency exchanges overgenomen. Hiermee zet het gamingbedrijf enorm grote stappen binnen de crypto-wereld, met een steeds groter wordende dominantie. Naast Bithumb beschikt Nexon ook al over de cryptocurrency exchanges Bitstamp en Korbit.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Nog enkele problemen moeten worden opgelost

Er zullen echter nog wel enkele problemen aan de kant van Bithumb moeten worden opgelost voordat de deal daadwerkelijk afgerond zal worden na de goedkeuring. Zo zijn er namelijk een aantal onzekerheden over de managementpraktijken bij de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange. In september 2020 is hier door de politie uit Seoul hier al onderzoek naar gedaan.

De cryptocurrency exchange zou volgens de Zuid-Koreaanse autoriteiten hun eigen cryptocurrency onder de noemer ‘BXA’ verkopen, zonder dat deze onder hun beschikbare munten staat. Geschat wordt dat de crypto exchange op deze manier ongeveer 30 miljard won aan extra omzet gegenereerd heeft, wat neerkomt op zo’n €24 miljoen. Door de munt niet op het platform te noteren, zou dit voor gigantische verliezen hebben gezorgd bij de investeerders, die hier nu de dupe van zijn. Dit mag dan ook niet, waardoor een boete op dit moment zeker niet uitgesloten kan worden. Het is echter niet bekend of het daadwerkelijk ook zover gaat komen. Mochten deze problemen echter opgelost worden, zal er niets meer in de weg staan om de deal af te ronden.