Polygon

Zuid-Koreaanse Nexon wil Polygon gebruiken voor populaire game MapleStory

De Zuid-Koreaanse gamestudio Nexon is van plan om een zogenaamd Polygon supernet te draaien om MapleStory te ondersteunen. MapleStory is een hele succesvolle MMORPG die je kunt vergelijken met Word of Warcraft. De game kent 180 miljoen geregistreerde gebruikers, waardoor het dus echt geen kleine jongen is op het wereldtoneel.

Goed voor Polygon

Voor Polygon is het uiteraard een fantastische ontwikkeling dat een game-ontwikkelaar als Nexon interesse heeft om hun technologie te gebruiken. De afgelopen 24 uur is de MATIC token van Polygon dan ook met 5 procent gestegen na het nieuws.

Met een Polygon supernet kan Nexon een eigen blockchain bouwen, die voldoet aan de eisen die nodig zijn voor hun game. Op dit moment kopen en verkopen gebruikers items met de valuta van MapleStory zelf.

Straks is het mogelijk om NFT-items te verdienen en verzamelen door MapleStory te spelen. Dankzij de technologie van Polygon komt de blockchainwereld nu dus weer een stapje dichterbij massa-adoptie, want MapleStory is echt een gigantisch spel.

Nexon en Bitcoin

Overigens is Nexon niet nieuw als het over Bitcoin gaat. In april 2021 kocht de game-ontwikkelaar namelijk voor 100 miljoen dollar aan Bitcoin. Daarnaast is het in december 2021 Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en andere cryptocurrency’s gaan accepteren als betaalmiddel.

Wat dat betreft lijkt het erop alsof een groep belangrijke mensen binnen Nexon overtuigd is van de toekomst van Bitcoin en de technologie die onder crypto hangt. Een investering van 100 miljoen is niet niks, ook niet voor een groot bedrijf als Nexon.

Voor die 100 miljoen dollar kocht het ongeveer 1717 Bitcoin, die op dit moment een waarde dragen van ongeveer 50 miljoen dollar. Wat dat betreft zullen ze bij Nexon niet enorm blij zijn met hun beslissing om voor 100 miljoen dollar in Bitcoin te stappen.

Altcoin nieuws

Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Worldcoin kent komende 6 maanden een inflatie van 19%
Hedera Hashgraph stijgt met 100 procent: Wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?