Zuid korea
Regulatie, Terra Classic

Zuid-Koreaanse rechtbank bevriest €86 miljoen aan activa die link heeft met Terra-tokens

Waar Terra zo’n 6 maanden geleden ineenstortte, lopen er nog volop onderzoeken naar de neergang van het Terra-ecosysteem. In Zuid-Korea hebben de autoriteiten nu circa €86,5 miljoen aan activa bevroren die gelinkt konden worden met Terra.

Veel geld bevroren

In november werd al beslag gelegd op 140 miljard Won, of circa $86,5 miljoen van de mede-oprichter van Terra, Shin Hyun-Seong. Toch willen ze extra stappen nemen, waardoor een bevel is uitgegeven om 120 miljard Won (€86,5 miljoen) aan activa te bevriezen van de voormalige en de zittende CEO’s van de Terraform Labs en zijn gelieerde onderneming Kernel Labs.

Kernel Labs is opgericht in 2018 en is een blockchain-adviesbureau dat zich richt op gedecentraliseerde applicaties en blockchain-betalingssystemen. De bedrijven hebben nauwe banden met elkaar, want de CEO Kim Hyun-joong was naar verluidt ooit de vice-president van de afdeling Engineering bij Terra Form Labs. Ze zouden volgens geruchten zelfs kantoorruimtes delen.

Illegaal verkregen winsten

Naar verluidt worden er nu fondsen bevroren van 7 mensen die betrokken zijn bij de verkoop van vooraf uitgegeven Terra-tokens. Op deze tokens werd vervolgens een bizarre winst gemaakt. De opbrengsten hiervan wordt gezien als illegaal en wordt nu dan ook onderzocht.

Volgens aanklagers zouden de illegale winsten uitkomen op ten minste 79 miljard Won, of circa 57,8 miljoen Euro. De Kernel Labs CEO zou in 2021 een aantal grote aankopen in onroerendgoed in Zuid-Korea gedaan hebben. In november kocht hij een gebouw in Gangnam-gu, het duurste gebied van Seoul, voor 35 miljard Won (€25 miljoen). In juni kocht hij ook een appartement in Seongdong-gu voor ongeveer 9 miljard Won (€6.5 miljoen).

Het is benoemingswaardig dat Do Kwon, de controversiële oprichter en CEO van Terraform Labs, nog steeds gezocht wordt. Sinds de ineenstorting van Terra is de CEO vermist. Volgens laatste rapporten zou hij zich verstopt hebben in Servië maar onduidelijk is of hij zich hier momenteel nog bevindt.

Regulatie nieuws

SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’