Regulatie Nieuws

Zuid-Koreaanse toezichthouder stelt strikte nieuwe regels voor token-uitgevers voor

De Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea heeft een rapport uitgebracht waarin de nieuwe definitie van cryptocurrencies wordt geschetst. Ook worden er procedures voorgesteld voor token-uitgevers en straffen als deze niet worden nageleefd.


Aangescherpte regels voor de Zuid-Koreaanse crypto-industrie

De geopperde regels kunnen zware regels opleggen aan individuen of platforms die niet-kunst non-fungible tokens (NFT) genereren die bedoeld zijn voor handel, evenals gedecentraliseerde financiële projecten onder andere.

Het rapport van de FSC geeft details over items die het heeft voorgesteld in de wet op de bescherming van gebruikers van cryptocurrency die ter overweging naar de Nationale Assemblee zijn gestuurd.

Het bevat regels voor token-uitgevers die hun tokens op Koreaanse exchanges willen laten verhandelen. Ook stelt straffen voor voor degenen die volgens de FSC “ongepaste winst maken door marktmanipulatie of handel op niet-openbaar gemaakte informatie”.

Het rapport richt zich eerst op token-uitgevende bedrijven. Dit zijn bijvoorbeeld exploitanten van initiële munten, gedecentraliseerde autonome organisaties, NFT-coindiensten en mogelijk anderen.

De FSC zou van deze entiteiten eisen dat ze een witboek indienen. Ook moeten ze een gunstige beoordeling krijgen van een erkende token-evaluatieservice. Verder moeten ze een juridische beoordeling van het project verkrijgen en regelmatige bedrijfsrapporten aan gebruikers bekendmaken.

Voorheen had de FSC NFT’s niet erkend als te reguleren activa, maar dat besluit veranderde eerder deze week. Het beschouwt ook privacytokens, zoals Monero (XMR) en stablecoins zoals Tether (USDT) als cryptocurrencies, terwijl digitale valuta’s van de centrale bank daar buiten vallen.

Het niet naleven van de regels zou een straf opleveren van ten minste vijf jaar gevangenisstraf. Daarbij komt ook een boete drie tot vijf keer het bedrag van de gemaakte “oneerlijke winst”. Oneerlijke winst zou worden beschouwd als elke winst die is gemaakt terwijl de bedrijven de wet niet naleefden. Deze straffen sluiten aan bij die uit de bestaande Capital Market Act.


Beleggersbescherming

De nieuwe voorstellen zijn een reactie op wat de FSC heeft beoordeeld als tekortkomingen in het vermogen van de Special Reporting Act om beleggers grondig te beschermen. De wet is de wetgeving die heeft geleid tot de sluiting van de meeste crypto-exchanges in het land vanwege strikte vereisten om in bedrijf te blijven.

Een insider uit de beursindustrie vertelde Cointelegraph dat de voorstellen goed nieuws waren:

“De nieuwe wet, eenmaal aangenomen, zal de ontwikkeling van de industrie verder bevorderen en investeerders in digitale activa helpen beschermen.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten