zuid korea, south korea bitcoin
Bitcoin

Zuid-Korea’s Bitcoin Kimchi premium omgeslagen in een korting

De zogenoemde “Kimchi premium” van Zuid-Korea is weer omgeslagen in een korting. Dit betekent dat het nu goedkoper is om Bitcoin te kopen bij bij Zuid-Koreaanse beursplatformen dan elders in de wereld. Volgens de data van CryptoQuant, swingde de Kimchi premium tussen de -0,24 en 0,01 in de periode tussen 17 en 19 februari.

bitcoin kimchi korting

Het verschil in de koers

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers bij Coinbase op 24.495 dollar en betaal je bij Binance 24.498 dollar. Bij het Zuid-Koreaanse Upbit betaal je op dit moment bijvoorbeeld slechts 24.410 dollar voor een Bitcoin, terwijl bij Bithumb de koers zelfs onder de 24.400 ligt.

Volgens Doo Wan Nam, de Chief Operating Officer van Node Validator en Stablecoin, betekent de verandering van de Kimchi premium van een premium naar een discount dat er minder interesse is van het Zuid-Koreaanse retail-publiek.

“Over het algemeen betekent het een daling van de interesse van het Zuid-Koreaanse retail-publiek, wat ironisch gezien altijd een goed koopmoment is, omdat je weet dat je jouw Bitcoin later altijd kunt verkopen aan Zuid-Koreaanse gokkers voor een premium van 20 procent als zij FOMO voelen”, aldus Doo Wan Nam.

Profiteren van de verschillen

Sommige handelaren proberen te profiteren van de verschillende koersen bij de handelsplatformen, wat we in vakjargon arbitragehandel noemen. In het verleden was de omvang van de Kimchi premium met name gekoppeld aan het nieuws. Er was vooral sprake van dips als er bijvoorbeeld slecht nieuws was over Zuid-Koreaanse handelsplatformen.

Begin 2018 verdween de premium bijvoorbeeld compleet, nadat de Zuid-Koreaanse overheid plannen aankondigde om de industrie aan te pakken. Een paper uit 2019 van de University of Calgary onthulde dat de Kimchi premium in 2016 voor het eerst naar voren kwam.

Volgens de onderzoekers betaalden Zuid-Koreanen tussen januari 2016 en februari 2018 gemiddeld 4,73 procent meer voor een Bitcoin dan Amerikanen. Dat is voor een wereldwijde financiële asset een behoorlijk groot verschil.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken