cryptobelasting_korea
Regulatie

Zuid-Korea’s regeringspartij stelt belasting op cryptowinsten uit in aanloop naar verkiezingen

De People Power Party, de huidige regeringspartij van Zuid-Korea, heeft aangekondigd plannen te hebben om de invoering van belasting op cryptowinsten met nog eens twee jaar uit te stellen. Deze stap is onderdeel van hun campagnebeloften voor de aankomende algemene verkiezingen in april, zo meldt de Herald Business Daily.

Eerst moet algemeen crypto-kader gecreëerd worden

Volgens de partij is het essentieel om eerst een algemeen kader voor cryptocurrency te creëren voordat men overgaat tot belastingheffing. Ze benadrukken dat het belasten van digitale valuta’s pas overwogen moet worden als dit raamwerk stevig is gevestigd.

Een woordvoerder van de partij heeft opgemerkt dat de basis voor belastingheffing op crypto nog altijd onduidelijk is, mede omdat er momenteel geen enkele instantie is die het mandaat heeft om toezicht te houden op cryptotransacties. De partij stelt dat er twee jaar nodig zijn om een adequaat systeem hiervoor op te zetten, met het doel de eigendommen van het land en de levens van zijn burgers te beschermen.

Oorspronkelijke belastingplan stelde 20% belasting voor

Het belastingplan, dat in januari 2021 werd aangekondigd, zou crypto-investeerders die meer dan 2,5 miljoen won (ongeveer $1.900) winst maken in een jaar, verplichten 20% belasting te betalen. Deze drempel ligt aanzienlijk lager dan die voor de aandelenmarkt, waar belasting wordt geheven op winsten boven de 50 miljoen won (ongeveer $37.400).

De invoering van de cryptobelasting heeft al meerdere vertragingen opgelopen. Oorspronkelijk was het de bedoeling de belasting in 2022 in te voeren, maar dit werd uitgesteld tot 2023 vanwege tekortkomingen in de informatie-verzamelingsprocedures van de Nationale Belastingdienst. In juli 2022 besloten overheidsfunctionarissen de implementatie wederom met twee jaar uit te stellen, dit keer vanwege de stagnerende marktcondities en de noodzaak om investeerdersbescherming voor te bereiden.

Regulatie nieuws

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Taiwan geeft professionele investeerders groen licht voor beleggen in virtuele activa ETF’s
China en Rusland versterken banden: gevaarlijker dan de Koude Oorlog?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem