inflatie
Bitcoin

Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

De Verenigde Staten lijkt op weg naar een zwaardere recessie dan aanvankelijk verwacht. Volgens Valentin Fournier, een analist van BRN, kan dit leiden tot een aanzienlijke stijging van Bitcoin. Hij stelt dat een ernstigere recessie de Federal Reserve zou kunnen dwingen om de rentetarieven sneller te verlagen, wat historisch gezien gunstig is geweest voor Bitcoin (BTC).

Amerikaanse recessie zwaarder dan verwacht

Macro-economische indicatoren schetsen een somber beeld. Zo steeg de werkloosheid in juni licht ten opzichte van de maand ervoor, met een stijging van 0,1 procent. Hoewel dit een kleine toename is, is het toch reden tot zorg.

Een zware recessie zou slecht nieuws zijn voor de economie als geheel, maar voor Bitcoin kan dit juist reden tot optimisme zijn. Fournier gelooft dat de vraag naar Bitcoin als veilige haven hierdoor kan toenemen, vooral als de traditionele markten onder druk blijven staan.

De rol van de Amerikaanse Federal Reserve is hierbij cruciaal. Financiële markten zijn sterk afhankelijk van de Amerikaanse rentetarieven. Vooralsnog heeft de Federal Reserve geen renteverlagingen doorgevoerd, maar deze lijken dichterbij te komen. Jerome Powell, de voorzitter van de ‘Fed’, liet eerder deze week weten dat recente inflatiemeting enige vooruitgang laten zien.

“Meer positieve gegevens zouden ons vertrouwen versterken dat de inflatie duurzaam richting 2 procent beweegt,” aldus Powell.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

De Federal Reserve blijft vooralsnog terughoudend, maar hint voorzichtig naar een moment waarop zij mogelijk in actie zal komen. Als de economische indicatoren deze trend voortzetten, zal de Fed gedwongen worden proactief te handelen. Dit kan resulteren in snellere dan verwachte renteverlagingen en mogelijk verhoogde overheidsuitgaven, wat extra liquiditeit in de markt zou brengen.

Maar wat betekent dit alles precies voor Bitcoin en de cryptomarkt als geheel? Gunstige CPI-cijfers zouden volgens Fournier op korte termijn kunnen leiden tot een stijging van Bitcoin tot boven de $60.000. Ook over de komende maanden is hij hoopvol.

“Wij blijven optimistisch over cryptocurrencies en verwachten dat ze de traditionele aandelen in de komende maanden grotendeels zullen overtreffen,” aldus Fournier.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers