Cardano,

1 op de 5 financiële instellingen onderzoekt Crypto Trading

Medium bedrijf Reuters heeft een onderzoek gestart naar Crypto Trading. Uit dit onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 financiële instellingen erover nadenkt om het dit jaar mogelijk te maken om cryptocurrencies te verhandelen.

Het onderzoek, een verrassende uitkomst

Recent vroeg Reuters meer dan 400 financiële instellingen om gegevens omtrent het traden van cryptocurrencies. 1 op de 5 (20%) van deze instellingen laat weten zeer geïnteresseerd te zijn. Deze instellingen  zijn dan ook aan het onderzoeken hoe ze nog dit jaar het traden van cryptocurrencies mogelijk kunnen gaan maken. De eigenaar van Reuters laat weten verrast te zijn dat zo veel instellingen geïnteresseerd zijn in het traden van crypto. Van de bedrijven die geïnteresseerd zijn in crypto laat 70% weten binnen een half jaar te willen beginnen met het aanbieden van crypto trading mogelijkheden. Daarnaast laat nog eens 20% weten dit binnen een jaar te willen aanbieden.

Een flinke kanteling

Reuters laat weten dat dit een ongelofelijke kanteling ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar had eigenlijk geen enkele financiële instelling echt interesse in cryptocurrency. Ze waren slechts geïnteresseerd in de techniek achter deze digitale valuta. Deze techniek is genaamd Blockchain. Echter is er in het afgelopen jaar heel veel vraag van klanten naar Bitcoin en andere crypto’s.

Welke crypto’s willen de instellingen aan gaan bieden?

Nu is de vraag welke cryptocurrencies de financiële instellingen aan willen gaan bieden. Sommige instellingen laten weten dat ze eigenlijk elke crypto te willen traden. Echter laten de meeste instellingen weten alleen geïnteresseerd te zijn in de cryptomunten met een grote marktwaarde. Hierbij kun je denken aan crypto’s als: Een heel klein deel van de instellingen laat weten ook geïnteresseerd te zijn in het verhandelen van ICO’s en crypto’s als Zcash, Verge en Monero. Echter waren deze coins een stuk minder populair.

Heeft dit onderzoek invloed op de crypto koersen?

Reuters laat weten dat ze de namen van de geïnteresseerde instellingen niet noemen. Wel laten ze los dat er zeer grote vermogensbeheerders, hedgefunds en zelfs trade desks bij de grootste banken van de wereld geïnteresseerd zijn in het traden van cryptocurrencies. Natuurlijk heeft dit onderzoek een positieve invloed op de crypto prijzen. Dit is een hele grote stap in de richting van een complete acceptatie van Bitcoin en cryptocurrency in zijn geheel. Mede door dit onderzoek zien we dat ook dan de crypto koersen weer in het groen staan.