Bitcoin up
Bitcoin

10% kans op Bitcoin koers van $100.000 in 2024

Veel analisten rekenen nog altijd op een Bitcoin koers van 100.000 dollar in 2024. Volgens de handelaren op de optiemarkten is de kans op het bereiken van die koers echter een kleine 10% voor Bitcoin. De kans op een koers van 82.000 dollar is wel stijgende.

Kleine kans op magische Bitcoin koers

Voor veel mensen zou een Bitcoin koers van 100.000 dollar bevestigen dat de digitale munt een serieuze speler is op het financiële wereldtoneel.

Dat niveau vormt een soort psychologische barrière die een hoop kan veranderen voor Bitcoin. Ook binnen de traditionele financiële wereld zal dat getal een hoop doen in de hoofden van investeerders, en vooral het besef kweken dat de digitale munt echt niet meer zal verdwijnen.

Voorlopig staat die koers echter nog niet op de borden en volgens de handelaren op de optiemarkten hoeven we daar ook niet op te rekenen. Althans, niet heel erg.

Op Deribit, het grootste optieplatform ter wereld voor Bitcoin, dat tevens een product is van Nederlandse bodem, zien we een kans van 9,58% voor een Bitcoin koers van 100.000 dollar of meer aan het einde van december.

Kansen voor Bitcoin in 2024 en daarna. Bron: Deribit

Opties zijn contracten die de koper het recht, maar niet de verplichting, geven om de onderliggende asset voor een van tevoren afgesproken prijs te kopen op een specifieke datum. Waarbij call-opties gaan over het recht om Bitcoin te kopen, en put-opties over het recht om tegen bepaalde koersen te verkopen.

Voor professionals zijn opties een manier om zichzelf te beschermen tegen de volatiliteit van de onderliggende asset. Je kunt ze zien als een soort verzekering om bepaalde rendementen veilig te stellen.

$82.000 een realistische optie voor Bitcoin

Hoewel de kans op een Bitcoin koers van 100.000 dollar voor het einde van 2024 dus klein is volgens de optiemarkten, zien handelaren een grotere kans voor het scenario waarin Bitcoin naar tenminste 82.000 dollar stijgt.

Een specifieke maatstaf binnen de optiemarkten, de zogeheten “implied volatility”, ligt nu rond de 54% voor opties die eind december aflopen.

Dit getal betekent niet dat de Bitcoin koers letterlijk met 54% zal stijgen of dalen. In plaats daarvan geeft het een verwachting weer van de mogelijke prijsschommelingen.

In eenvoudige woorden: de markt denkt dat er een kans is dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van het jaar fors hoger kan zijn, bijvoorbeeld 22% hoger, wat zou betekenen dat Bitcoin rond de 82.000 dollar uitkomt.

Volgens Griffin Ardern van BloFin is dat echter het best mogelijke scenario voor Bitcoin, op basis van de huidige marktomstandigheden. Hij durft dalingen echter ook niet uit te sluiten voor de digitale munt.

Daarbij moeten we niet vergeten dat het slechts kansen zijn. Er kunnen hele gekke dingen gebeuren in de markt, zowel positief als negatief.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

CEO CryptoQuant: ‘Bitcoin kan in 2030 echt elektronisch geld worden’
Moet je Bitcoin vergeten en Solana kopen?
Geen flippening meer: Bitcoin is nu $1 biljoen meer waard dan Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk