bitcoin etf
Bitcoin

$100 miljard aan kapitaal wacht op goedkeuring van Spot Bitcoin ETF

Als we het grote Bloomberg mogen geloven, dan kan de introductie van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF weleens een instroom van 100 miljard dollar aan kapitaal veroorzaken voor de digitale munt. Mede om die reden wordt de lancering van de Spot ETF ook wel gezien als de grote doorbraak van Bitcoin op Wall Street.

De Spot Bitcoin ETF moet de poorten openen voor institutionele beleggers (de rijkste investeerders op aarde) en de massa.

Spot Bitcoin ETF komt steeds dichterbij

Het lijkt erop dat de markt zich kan opmaken voor de lancering van de Spot Bitcoin ETF, omdat vrijwel iedere partij momenteel in gesprek is met de Securities and Exchange Commission (SEC) om hun aanvragen gereed te maken voor de lancering.

Wat dat betreft gaan we een spannende tijd tegemoet. Momenteel is de koers al op indrukwekkende wijze aan het stijgen, maar wat zou er gebeuren bij de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF?

Schieten we dan meteen naar de all-time high of vallen we juist een stuk terug? Dat is een vraagstuk waar niemand het absolute antwoord op heeft.

Het zou natuurlijk ook kunnen dat de lancering enorm tegenvalt en dat er amper tot geen interesse is voor de Spot Bitcoin ETF. Dat gaan we de komende maande allemaal meemaken.

Bloomberg toont vertrouwen in Spot Bitcoin ETF

“Met de inmenging van respectabele zwaargewichten als BlackRock, Fidelity en Invesco, heeft de Spot Bitcoin ETF de potentie om binnen afzienbare tijd tot een gigant van 100 miljard uit te groeien”, aldus Bloomberg.

Vanaf het begin van 2023 is de Bitcoin koers al rustig aan het opklimmen. Maar het echte vuurwerk is nog uitgebleven. Zou de markt dat bewaren voor de lancering van de Spot Bitcoin ETF?

De belangrijkste consequentie van de lancering van een Spot Bitcoin ETF lijkt de onderstreping van de legitimiteit van een investering in Bitcoin, die dit beleggingsproduct met zich meebrengt.

Zeker als respectabele namen als BlackRock en Fidelity zich achter de asset scharen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’