Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober

Over de afgelopen 24 uur is er een gigantische berg aan shortposities geliquideerd. Shortposities zijn van handelaren die gokken op een koersdaling van Bitcoin. Nadat de Bitcoin koers plotseling boven de 64.000 dollar kwam, werden er voor 100 miljoen dollar aan shortposities geliquideerd.

Die liquidaties vonden echter over de hele breedte van de markt plaats.

Een kleine short squeeze?

Je zou hiermee kunnen spreken van een kleine short squeeze.

Voor het openen van een shortpositie leen je Bitcoin van een handelsplatform, om die vervolgens meteen te verkopen. Je zet daarmee in op een koersdaling van Bitcoin, zodat je de munten op een later moment voor minder kunt terugkopen en terugleveren aan de uitlenende partij.

Lukt dat? Dan maak je winst.

Begint de Bitcoin koers echter te stijgen, dan komt er een punt dat je verplicht bent om de BTC weer terug te kopen uit de markt. Die verplichting ontstaat op het moment dat er onvoldoende kapitaal op je account staat om de positie nog te dekken.

Dat gebeurde gisteren bij ruim 100 miljoen dollar aan posities, die dus allemaal op hetzelfde moment terug moesten kopen. Meestal zie je de Bitcoin koers daardoor een extra sprongetje omhoog maken.

Toch nog een Uptober in de maak?

Door de explosieve stijgingen zullen mensen ook weer beginnen te speculeren over Uptober. De theorie dat het in oktober allemaal zou moeten beginnen voor Bitcoin en de rest van de markt, omdat dit historisch gezien een hele sterke maand is voor de industrie.

Voorlopig is daar echter nog niet zoveel uit voortgekomen, want Bitcoin doet het nog niet fantastisch in oktober.

Bitcoiner Kyle Chassé durft zich alvast positief uit te spreken. “[…] we gaan naar één van de meest opwindende fases van de markt”, zo vertelt hij op Twitter.

“De volgende grote rally is geen mogelijkheid. Het is een realiteit die wacht om te ontvouwen”, zo voegt hij daaraan toe. James Check, een populaire on-chain analist, vraagt daarna een gebedje aan voor de bears.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

NYDIG: Bitcoin is anders dan alle andere assets
Bitcoin koers test cruciale grens van $64.000: gaat de opwaartse trend verder?
Zoekvolume Bitcoin bereikt jaarlijks dieptepunt: waarom blijft de belangstelling achter?
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk