Ripple

13 Japanse banken beleggen in door Ripple aangedreven Blockchain-betalingsapp

De op blockchain-gebaseerde betaalapplicatie MoneyTap dat mede is ontwikkeld door Ripple en de Japanse financiële dienstverlener SBI holdings heeft dertien (13) banken weten binnen te halen.


Wat is MoneyTap?

MoneyTap is een applicatie (app) dat is ontwikkelt om snel en eenvoudig geld over te maken. Om dit mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van de blockchain-oplossing xCurrent van Ripple. Echter wordt deze app momenteel voornamelijk gebruikt voor wereldwijde betalingen. Volgens SBI Holdings gaan de banken die nu zijn aangesloten de oplossing gebruiken om binnenlandse bank naar bank overschrijvingen mogelijk te maken.


Creëren van 24/7 overboekingsinfrastructuur

Met MoneyTap wordt er een overboekingsinfrastructuur gecreëerd die 24 uur per dag werkt, 7 dagen in de week. Hierdoor kunnen klanten die aangesloten zijn op dit programma dag en nacht geld verzenden of ontvangen, of dit nou binnenlands is of via het buitenland.


Ontstaan van MoneyTap

MoneyTap is in 2018 gelanceerd door Ripple in samenwerking met SBI Holdings. Destijds werd het project door 3 Japanse banken ondersteund. Het plan was om uiteindelijk ongeveer 80% van alle Japanse bankactiva te bereiken. Dit zou uitkomen op ruim 60 Japanse banken.