$2 miljard aan Litecoin is al een jaar niet verplaatst

Meer dan de helft van de totale circulatie van 63.842.239 LTC is nu meer dan een jaar niet verplaatst. In andere woorden, 40 miljoen Litecoins, ter waarde van $2.036 miljard dollar, worden al langer dan een jaar niet verhandeld.

 

Whales accumuleren Litecoins

De directeur van de Litecoin Foundation, genaamd Franklyn Richards, merkte dit onlangs op. Hij vertelt dat het grootste deel van deze Litecoins niet meer zijn bewogen vanaf november 2018. Waarom? Er wordt gespeculeerd dat de grote whales LTC op zeer lage prijs inkopen en vasthouden.

 
Bron: Bitinfocharts
 

Richards vertelt dus dat de prijs samenhangt met het enorme aantal LTC tokens die vast zitten in wallets. In december 2018 bereikte de Litecoin koers een dieptepunt. De koers lag toen net boven de $23 dollar. In deze periode zagen we dan ook dat er veel accumulatie plaatsvond.

Interessant is om te zien dat van de 100 grootste Litecoin wallets die een jaar lang inactief waren, 45 wallets zijn begonnen met het accumuleren van LTC tussen november en december 2018.


Wie zijn de LTC whales?

De vraag die velen zich stellen is: Wie zijn Whales? Richards verklaard hierover het volgende:

“We weten dat minstens 12 miljoen van deze munten in handen zijn van Coinbase namens haar gebruikers. We zijn niet op de hoogte van andere vermelde adressen die eigendom zijn van andere grote services of exchanges, hoewel het zeer waarschijnlijk is dat ze dat zijn. ”

Hij voegde verder toe:

“Als we 2 jaar teruggaan naar het hoogtepunt van de laatste bullmarkt, zien we dat bijna 15 miljoen Litecoins inactief zijn gebleven. Zelfs vanaf begin 2017 zijn er meer dan 4 miljoen Litecoin onbeweeglijk gebleven, terwijl een onbekend aantal waarschijnlijk is vernietigd. De rest is waarschijnlijk in de handen van early adopters. “

Eerder schreef Newsbit al een bericht dat de Bitcoin rijkdom steeds gelijker verdeeld is, maar altcoins zoals Litecoin voor een groot deel in handen zijn van Whales. Slechts 189 accounts hebben meer dan 50% van alle Litecoins in bezit.

Hoewel het onduidelijk is of dit een positief teken is voor Litecoin zou het kunnen betekenen dat grote investeerders nog altijd veel potentie in LTC. Aan de andere kant zou je kunnen zeggen dat het LTC netwerk zeer kwetsbaar is voor prijsbeïnvloeding.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken