Solana, SOL
Solana

2024 start uitstekend: Solana noteert indrukwekkende stijging van 12%

Het nieuwe jaar begint voortvarend voor de cryptomarkt, en dat geldt zeker ook voor Solana (SOL). Na een significante stijging van Bitcoin (BTC) naar een nieuwe lokale piek, heeft Solana in de afgelopen 24 uur een indrukwekkende groei van ongeveer 12% doorgemaakt.

Op het moment van schrijven staat de koers van Solana op $114,50. Maar hoe is deze stijging precies tot stand gekomen? En wat kunnen we verwachten van dit project in de nabije toekomst?

Solana doorbreekt belangrijk technisch niveau

In de laatste paar dagen heeft Solana een belangrijk technisch niveau doorbroken. Het betreft de weerstand vanuit een symmetrische driehoek, een analysepatroon gevormd door twee convergerende trendlijnen. Op de 4-uurs grafiek was er een weerstandsniveau rond de $104 zichtbaar.

Deze doorbraak kan potentieel de basis vormen voor een verdere opwaartse beweging, waarbij de volgende kritieke niveaus liggen rond de $118 en $125. De komende dagen zullen cruciaal zijn: als Solana er niet in slaagt om boven de weerstand van $118 uit te komen, kan dit leiden tot een correctie naar beneden, met initieel steun rond de $108 en vervolgens het belangrijke psychologische steunniveau van ongeveer $100.

ETF besluit cruciaal voor Solana

Een cruciale factor voor het behouden van het positieve momentum in de cryptomarkt zijn de ontwikkelingen rondom Bitcoin en de potentiële lancering van een Spot exchange-traded fund (ETF). Er wordt steeds meer gespeculeerd over een mogelijke goedkeuring van een dergelijke ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wat een significante impuls zou kunnen geven aan de gehele cryptosector.

Echter, mocht deze goedkeuring uitblijven of worden afgewezen, dan kan dat juist leiden tot een brede correctie over een groot aantal cryptoprojecten. Het is dus van groot belang om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden, aangezien ze aanzienlijke invloed kunnen hebben op de marktbewegingen.

Toegenomen populariteit van Solana in Google zoekopdrachten

Voor het eerst in 2023 heeft Solana (SOL) zijn concurrent Ethereum (ETH) overtroffen in Google zoekopdrachten. Deze stijging in populariteit, die vooral duidelijk was in de week van 17 tot 23 december, duidt op een toenemende interesse in SOL. Opmerkelijk genoeg is de zoekinteresse voor Solana vooral toegenomen in landen als Spanje en de Filippijnen. Ethereum, daarentegen, blijft populair in landen als Indonesië, Taiwan en Marokko.

Interessant is dat de data ook aantoont dat zoekopdrachten naar Solana vaak gerelateerd zijn aan specifieke termen zoals “BONK”, een op Solana-gebaseerde memecoin, en “Tensor”, een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s). Deze trend wijst op een gerichte en groeiende interesse in specifieke aspecten en toepassingen van het Solana-ecosysteem. Deze verschuiving in zoekgedrag kan wijzen op een veranderend landschap binnen de cryptomarkt, waarbij nieuwe projecten en platforms toenemend in de spotlight komen.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC