Amerika, bitcoin
Bitcoin

21Shares en Ark Invest wagen nieuwe poging voor Spot Bitcoin ETF

We kunnen ondertussen stellen dat het een terugkerend fenomeen is, grote namen binnen de financiële wereld die proberen om een spot Bitcoin ETF op de markt te brengen. Ditmaal gaat het om 21Shares en het Ark Invest van Cathie Wood, die de handen ineenslaan om te proberen een spot Bitcoin ETF werkelijkheid te maken. Niet geheel verrassend komt deze poging nadat Bitcoin 2023 goed begonnen is en zelfs de koers van 30.000 dollar weer eens aantikte.

Wat is een Spot Bitcoin ETF?

Een spot Bitcoin ETF is een financieel instrument dat de prijs van Bitcoin volgt en verhandelbaar is op een beurs. Een dergelijk fonds houdt in feite Bitcoin aan als onderliggende waarde en stelt beleggers in staat om indirect te investeren in Bitcoin, zonder het daadwerkelijk te hoeven kopen en opslaan.

De goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten kan om verschillende redenen een behoorlijk positief effect op de koers hebben. Ten eerste kan het de toegankelijkheid en acceptatie van Bitcoin als investering vergroten, waardoor meer institutionele beleggers en particuliere beleggers geneigd zijn om te investeren.

Het is mogelijk dat de markt de acceptatie van een spot Bitcoin ETF interpreteert als een finaal oordeel van de Verenigde Staten over de digitale munt. Als er een spot Bitcoin ETF komt, dan is de kans klein dat er in de toekomst ooit nog een algeheel verbod op Bitcoin uit de hoge hoed komt.

Voor de koers is het met name interessant, omdat veel analisten verwachten dat hiermee een golf van nieuw kapitaal richting Bitcoin zal trekken. Sommige insiders beweren dat dit ook meteen de reden is dat de Amerikaanse autoriteiten nog een beetje afhoudend zijn, omdat ze bang zijn voor de potentiële groei van Bitcoin.

Nu wel succes?

Het is overigens niet de eerste keer dat 21Shares en Ark Invest samenwerken in een poging om een spot Bitcoin ETF op de markt te brengen. Twee eerdere pogingen werden afgewezen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Zeker gezien de manier waarop de SEC momenteel tegen de industrie optreedt, lijkt de kans klein dat ze een spot Bitcoin ETF ditmaal wel goedkeuren. Maar niet geschoten is altijd mis, zo zullen ze bij 21Shares en Ark Invest denken.

21Shares en Ark Invest proberen samen al sinds 2021 – het jaar van de bullrun die Bitcoin tot een koers van 69.000 dollar bracht – een spot Bitcoin ETF op de markt te brengen. Tot nog toe, net als de rest van de markt, zonder succes.

Zal het ze ditmaal wel lukken?

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen