Bitcoin

22,3 miljoen Bitcoin wallets waren actief in januari

Uit gegevens blijkt dat er in januari meer actieve Bitcoin wallets waren dan in elke andere maand in de geschiedenis van de cryptomunt.


Nieuw record voor de Bitcoin

De Bitcoin behaalde, naast zijn record prijs van $41.940, nog een record. Gegevens van het analysebedrijf Glassnode laten namelijk zien dat het netwerk de afgelopen maand het hoogste aantal actieve gebruikers ooit heeft gezien. Het aantal gebruikers lag hoger dan op elk ander punt in de geschiedenis van de cryptomunt.

Aangezien de Bitcoin volledig gedecentraliseerd is, kan de activiteit op zijn netwerk alleen worden berekend aan de hand van bepaalde statistieken. Voorbeelden hiervan zijn actieve wallets, outflows van miners en on-chain transfers. Hiervan geeft het aantal actieve wallets het meeste inzicht.

Afgelopen maand waren er meer dan 22,3 miljoen wallets actief op het Bitcoin netwerk. Dit was meer dan het aantal van 21,6 miljoen in januari 2017, toen de Bitcoin een recordprijs van meer dan $19.500 bereikte.

“In januari waren er meer dan 22,3 miljoen unieke adressen actief in het netwerk die de $BTC verstuurden of ontvingen. Dit is het hoogste maandelijkse aantal in de geschiedenis van de Bitcoin tot nu toe”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ook het aantal nieuwe adressen neemt toe

Volgens het bedrijf is het meten van actieve wallets belangrijk aangezien dit laat zien hoeveel enkelvoudige adressen er actief waren. Deze statistiek filtert grote overdrachten van crypto exchanges uit de statistiek. Alleen succesvolle transacties worden bij deze methode geteld, zo legde Glassnode uit op zijn site.

Bovendien heeft het aantal unieke adressen dat voor het eerst op het Bitcoin netwerk verscheen deze maand een nieuw hoogtepunt bereikt. Het steeg voorbij het hoogste punt ooit uit 2017. Vooral 7 januari was een speciale dag. Toen kwamen er namelijk in 24 uur tijd meer dan 682.000 nieuwe wallets bij. Betekenen deze gegevens dat Bitcoin pas net begonnen is aan een geweldige rally?

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?