Ethereum (ETH)
Ethereum

275 miljoen dollar aan Ethereum op de brandstapel, negatieve inflatie zet door

Op het moment van schrijven tikt Bitcoin nog steeds binnen op 27.700 dollar en handelt Ethereum op 1.904 dollar. Wat dat betreft is er weinig veranderd ten opzichte van gisteren. Wat we vandaag wel weten is dat er de afgelopen maand voor 275 miljoen dollar aan Ethereum op de digitale brandstapel is terechtgekomen.

Deflatie

Die gigantische hoeveelheid Ethers op de digitale brandstapel zorgt ervoor dat Ethereum nog altijd in zijn deflatoire trend zit. Dat wil zeggen dat er meer Ethereum uit de omloop raken dan dat ze erbij komen als beloning voor stakers. Met andere woorden: de inflatie van Ethereum is op dit moment negatief.

Dat heeft het protocol te danken aan de combinatie van EIP-1559 en natuurlijk de overstap naar Proof-of-Stake. EIP-1559 zorgt ervoor dat een deel van de transactiekosten naar een zogenaamd burn address gaan. Dat is een adres waar niemand de controle over heeft.

Door Ethers naar dat adres te sturen raken ze op die manier uit de roulatie. Verder is de beloning voor het produceren van een blok een stuk lager sinds de overstap naar Proof-of-Stake. Om die redenen komen er op dit moment dus minder Ethers in omloop dan er uit de omloop verdwijnen.

Hoge verwachtingen

Dat gegeven zorgt ervoor dat er gigantisch hoge verwachtingen leven omtrent Ethereum voor de eventuele volgende bullrun. In principe is het de eerste keer dat een grote valuta een bullrun ingaat met een negatieve inflatie. Het zou zomaar kunnen dat de koers daardoor echt compleet door het dak gaat tijdens de volgende bullrun.

Aan de andere kant zien we Ethereum het op dit moment ook niet beter doen dan Bitcoin. Wellicht is de interesse in Ethereum gewoon niet hoog genoeg om Bitcoin echt pijn te doen en mogelijk de eerste plaats over te nemen.

Op dit moment gaan er ruim 2,4 miljoen Ethers per jaar op de digitale brandstapel en heeft het project een negatieve inflatie van 1,46 procent. Grappig feit is dat Ethereum een positieve inflatie van 2,0 procent zou hebben als het nu nog op Proof-of-Work draaide.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin onthult ingrijpende veranderingen voor Ethereum’s toekomst
Topanalist voorspelt forse stijging voor Ethereum: koers kan richting $2.800 bewegen
Gaat China $1,3 miljard aan Ethereum verkopen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk