Bitcoin

3 redenen waarom Bitcoin klaar is om voorbij de $10.500 te schieten

Bitcoin stabiliseert deze week en dat heeft ervoor gezorgd dat velen denken dat er spoedig weer een grote prijsverschuiving aan zit te komen. Een bekende analist vertelt zeer bullish te zijn en legt uit waarom.


Drie redenen waarom de Bitcoin zou kunnen stijgen

Ter ondersteuning van zijn optimisme deelde de analist de onderstaande grafiek. Deze toont samen met drie macro-factoren aan dat Bitcoin waarschijnlijk nog steeds verwikkeld is in een opwaartse trend.

Enorm veel liquiditeit – Bron: Twitter

De drie factoren die de analist heeft geïdentificeerd luiden als volgt: De Federal Reserve heeft de afgelopen maanden biljoenen dollars gedrukt, waardoor de waardepropositie van een schaars goed als Bitcoin is gestegen.

Daarnaast is de wereld op het moment redelijk chaotisch met protesten, een slechte wereldeconomie, monetaire ineenstortingen en toenemende geopolitieke spanningen. Daarvan profiteert Bitcoin aangezien het een safe haven is. Als laatste is het zo dat de kans groot is dat de Bitcoin, in haar vijfde poging in een jaar tijd de weerstand van $10.500 zou doorbreken.

Het orderboek van Bitfinex laat zien dat gebruikers steeds minder verkooporders plaatsen in het bereik van $10.000- $10.500. Dit is belangrijk omdat deze gegevens vaak vrij exact voorspellen wat er met de koers gaat gebeuren.

In plaats van te verkopen in het bereik van $10.000- $10.500, blijkt uit orderboek gegevens dat er enorm veel koopopdrachten te vinden zijn in dit bereik. Zo veel koopopdrachten werden voor het laatst gezien toen de crypto valuta handelde in de $7.000 range.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Problemen voor de wereldeconomie

Bitcoin staat er dus goed en zou een nieuwe bull markt kunnen betreden. Echter kunnen trends in de wereldeconomie daar verandering in brengen.

Hoewel er een enorme hoeveelheid geld de wereld in is gepompt, waardoor ook de Bitcoin koers een boost kreeg, verliezen ook tientallen miljoenen mensen hun werk in Amerika. De consumptie in de VS is gedaald naarmate de schulden waren toegenomen. Daarmee is de behoefte om te sparen ook vele malen groter. Kortom, de economie is momenteel verre van gezond.

Bloomberg meldde dat de Wereldbank gelooft dat de wereldeconomie het meest zal krimpen sinds de Tweede Wereldoorlog. Hiermee verwijst hij naar naar een verwachte daling van het BBP met ongeveer 5,2%.

BBP daling – Bron: Bloomberg

De analyse van de Wereldbank is vergelijkbaar met die van andere prominente instanties. De Federal Reserve verwacht de ergste moderne recessie ooit, terwijl de Bank of England heeft gezegd dat de Britse economie het meest zal krimpen in 400 jaar tijd.

Dit kan een probleem worden voor BTC, maar de digitale munt zou er ook van kunnen profiteren. Wanneer de economie en de aandelenmarkt beginnen in te storten kan BTC zijn slag slaan.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom