Bitcoin stijgt
Bitcoin

3 redenen waarom Bitcoin voorbij de $35.000 schoot

Bitcoin (BTC) lijkt in een stroomversnelling te zijn geraakt, met een stijging van meer dan 12% in de afgelopen 24 uur. Dit positieve sentiment markeert een omslag voor investeerders die hoopvol naar de toekomst kijken, vooral na een periode waarin BTC bijna 2 maanden rond de $25.000 schommelde. Wat heeft geleid tot deze verandering in sentiment en waarom is de BTC koers de laatste dagen zo snel gestegen?

ETF aanvragen Grayscale en BlackRock

Een combinatie van ontwikkelingen lijkt bij te dragen aan de huidige situatie. Allereerst is er het juridische dispuut tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en vermogensbeheerder Grayscale. Hoewel de SEC aanvankelijk Grayscale’s aanvraag voor een Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) afwees, oordeelde de rechter dat deze afwijzing gebaseerd was op ongefundeerde redenen. Hoewel de aanvraag nog niet is goedgekeurd, moet deze opnieuw worden beoordeeld. Dit heeft de verwachtingen van investeerders voor een mogelijke goedkeuring verhoogd.

Daarnaast zijn er steeds meer aanwijzingen dat een goedkeuring van BlackRock zijn ETF aanvraag steeds dichterbij komt. Er zijn belangrijke voorbereidingen gesignaleerd zoals het verkrijgen van een CUSIP. Een CUSIP (Committee on Uniform Securities Identification Procedures) is een negencijferige code die uniek een specifiek financieel instrument identificeert op Noord-Amerikaanse financiële markten. Bovendien is er een notering op de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) waargenomen met de ticker IBTC. De DTCC is een bedrijf dat helpt bij het veilig en efficiënt afhandelen van financiële transacties tussen partijen op de aandelenmarkt. wat de aanstaande lancering verder suggereert. 

Liquidaties short traders

Een andere ontwikkeling die zijn positieve sporen achterlaat zijn de geliquideerde posities van short traders. Eerder deze week werden miljoenen euro’s geliquideerd van investeerders die gokten dat de markt omlaag ging. Short sellers, die wedden op een prijsdaling van een asset, moeten de asset kopen om hun posities te sluiten als de marktprijs stijgt, om verdere verliezen te voorkomen. Deze aankopen kunnen extra koopdruk op de markt zetten, wat bijdraagt aan de stijging van de prijs van BTC.

Conclusie

De recente opmars van Bitcoin wordt aangedreven door meerdere factoren die samenkomen om een positiever marktsentiment te creëren. Ten eerste is er hernieuwde hoop door de juridische ontwikkelingen rond de Bitcoin ETF-aanvragen van Grayscale en BlackRock, waarbij de potentiële goedkeuring van deze ETFs investeerders optimistischer heeft gemaakt. Daarnaast hebben de recente liquidaties van shortposities extra koopdruk op de markt uitgeoefend, wat heeft bijgedragen aan de snelle prijsstijging.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers