Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum koers: 3 signalen die wijzen op stijging naar $6.000

Ethereum staat de afgelopen maanden zwaar onder druk. De koers legt het af tegen Bitcoin en Solana, en ook de lancering van de ETFs was tot op heden één grote teleurstelling. Volgens Yashu Gola van Cointelegraph zijn er nu echter drie signalen die wijzen richting een Ethereum koers van 6.000 dollar.

Hoog tijd om die signalen eens onder de loep te nemen.

Ethereum behoudt belangrijk steunpunt

Het eerste positieve signaal voor Ethereum is dat de koers een cruciaal steunpunt weet te behouden. Die steun ligt op 2.400 dollar en vormt momenteel de bodem van een stijgend trendkanaal waar Ethereum al ruim één jaar in handelt.

Het aantikken van de bodem van dit kanaal resulteerde in oktober 2023 en maart 2024 in stijgingen van meer dan 160% voor de Ethereum koers.

“Als de steun op 2.400 dollar intact blijft, kan Ethereum richting de bovenkant van het kanaal bewegen de komende maanden. Die bovenkant ligt momenteel op het niveau van 6.000 dollar”, aldus Gola.

Daarbij stromen er momenteel gigantische hoeveelheden aan Ethereum uit de wallets van Coinbase.

Uitstromen van deze orde van grootte zijn volgens Gola een signaal van institutionele activiteit. Hij claimt dus dat het grote investeerders zijn die momenteel Ethereum opkopen bij Coinbase.

Herstel ten opzichte van Bitcoin

Daarbij maakt Ethereum zich volgens Gola op voor een herstel ten opzichte van Bitcoin: “De potentiële stijging van Ethereum naar 6.000 dollar kan een verdere push krijgen van de rotatie vanuit de concurrentie, namelijk Bitcoin en Solana.”

Vanuit technisch perspectief handelt Ethereum momenteel op de bodem van zijn stijgende trendlijn ten opzichte van Bitcoin. Dat feit, gekoppeld met de lage RSI, zorgt ervoor dat er volgens Gola een scherpe prijsstijging kan aankomen voor Ethereum de komende maanden.

Crypto Avails durft op basis van deze ontwikkeling zelfs een “altcoin seizoen” aan te kondigen.

Hij ziet een koersbeweging die in 2020/2021 ook voorafging aan het begin van een altseason. Mogen we nog hoop hebben voor Ethereum en de rest van de markt voor altcoins? Volgens deze analisten wel.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Geen flippening meer: Bitcoin is nu $1 biljoen meer waard dan Ethereum
Paniek bij Ethereum-aanhangers: Solana dreigt ETH in te halen
Top Crypto analist verwacht grote Ethereum-crash in december
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk