Shiba Inu
Shiba inu

3 sleutelfactoren die de koers van Shiba Inu kunnen laten stijgen

Hoewel er altcoins zijn die in het kielzog van Bitcoin (BTC) forse winsten weten te boeken, wil het nog niet bepaald storm lopen met Shiba Inu (SHIB). De waarderingen van $0,00001 blijkt een lastige punt van weerstand te zijn. Ondanks dat dichten veel analisten SHIB nog altijd een grote toekomst toe.

In dit artikel onderzoeken we de 3 sleutelfactoren de SHIB koers kunnen laten stijgen.

1. Ontwikkelingen Shiba Inu ecosysteem

De eerste cruciale factor voor de potentiële stijging van de Shiba Inu koers is de voortdurende ontwikkeling van het Shiba Inu-ecosysteem. Het jaar 2023 diende als een keerpunt voor het netwerk met de lancering van Shibarium in augustus, een upgrade die de efficiëntie en schaalbaarheid van het netwerk aanzienlijk verbeterde.

Het consequent introduceren van nieuwe functies en updates zal waarschijnlijk de waarde van het project verhogen en de vraag naar de bijbehorende token vergroten.

2. Token burns

Een andere manier om de koers van SHIB te verhogen, is het verminderen van het aantal tokens in omloop. Er wordt al actie ondernomen om tokens actief uit de circulatie te verwijderen, maar voor een aanzienlijke waardetoename is een intensivering van het ‘token burning’-mechanisme noodzakelijk.

Tot nu toe zijn er al meer dan 400 biljoen SHIB-tokens permanent verwijderd. Om dit proces te versnellen, zet het team in op projecten zoals Shibarium en de SHEboshi NFT-collectie, die helpen om nog meer tokens te verbranden.

Daarnaast werkt het team aan een automatisch systeem dat binnenkort live gaat op het hoofdnetwerk. Dit systeem zal automatisch een deel van de transacties binnen het netwerk omzetten in SHIB-tokens die vervolgens vernietigd worden, waardoor het aantal tokens in omloop vermindert.

Dit systeem zorgt ervoor dat een deel van de transactiekosten, opbrengsten van verkopen of andere geselecteerde activiteiten binnen het ecosysteem automatisch worden omgezet in SHIB-tokens, die vervolgens permanent uit de circulatie worden gehaald.

Deze aanpak draagt niet alleen bij aan de schaarste van SHIB, maar verhoogt ook potentieel de vraag en daarmee de waarde van de overgebleven tokens.

3. Macro-economische factoren

Tot slot speelt de staat van de macro-economie een belangrijke rol in het potentieel van Shiba Inu om nieuwe hoogtes te bereiken. Gezien de recente sterke stijgingen van Bitcoin en de anticipatie op de aanstaande halving in april, speculeren veel investeerders op een nieuwe bullmarkt. Tijdens de bullmarkt van 2021 demonstreerde de meme coin zijn vermogen om aanzienlijk in waarde te stijgen. Of Shiba Inu deze prestatie in de volgende bullmarkt zal herhalen, blijft echter een open vraag.

Volgens Bard, de door kunstmatige intelligentie aangedreven chatbot van Google, zou de aanstaande Bitcoin halving een positieve invloed kunnen hebben op de koers van Shiba Inu. Bard voorspelt dat als Bitcoin verdubbelt, SHIB mogelijk met 225% zou kunnen stijgen. In een scenario waarin Bitcoin stijgt tot boven de $150.000, zou SHIB zelfs kunnen klimmen tot $0,0000425, wat neerkomt op een stijging van 340%.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Shiba Inu’s Shibarium krijgt nieuwe updates
Nieuwe Shiba Inu-investeerder koopt miljarden SHIB-tokens
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC