Newsbit

Whales

30% van het totale aanbod van Ethereum in het bezit van 376 whales

Whales

Uit een onderzoek dat is gehouden door het blockchain forensich bedrijf ‘Chainalysis Inc’, blijkt dat slechts 376 crypto whales in totaal 30% van alle Ethereum (ETH) bezitten.


Wat is een crypto-whale?

Een crypto-whale is een persoon die een aanzienlijke hoeveelheid van een specifieke, of meerdere cryptocurrencies bezit. Deze persoon zou een enorme impact kunnen hebben op de waarde van deze munt(en).

Bij Ethereum blijkt dat de whales verantwoordelijk zijn voor 7% van de transacties die op die blockchain worden gedaan.


Resultaten onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat de top 500 grootste Ethereum-houders kan worden verdeeld in diensten en crypto-whales. Diensten is hier erg breed. Zo bestaat de top 500 uit 124 diensten en 376 crypto-whales. Momenteel beheren deze whales ongeveer 33% van het Ethereum-aanbod. Toch daalt dit percentage flink. In 2016 hadden de crypto-whales nog zo’n 46% in handen.

Alhoewel dit percentage dus schommelt tussen de 30 en 46%, wordt hier dus een groot gedeelte van vastgehouden.


Prijs van Ethereum

Ethereum heeft, net als meerdere cryptocurrencies, de afgelopen periode een mooie stijging gezien in waarde en handelsvolume. Zo staat de waarde van Ethereum op het moment dat dit artikel wordt geplaatst op $235 en wordt er voor ruim $16 miljard per dag aan Ethereum gehandeld.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top