XRP Ripple
Ripple

32 miljoen XRP tokens naar exchange gestuurd, reden tot bezorgdheid?

In de afgelopen weken heeft XRP een vrijwel zijwaartse trend laten zien. Recent vestigde Whale Alert echter de aandacht op een opmerkelijke transactie: een overdracht van maar liefst 32 miljoen XRP, met een huidige marktwaarde van ongeveer 19,5 miljoen dollar. Deze aanzienlijke transactie, afkomstig van een onbekend adres, werd naar de Bithumb exchange verzonden.

Potentiële marktimpact van grote XRP-transactie

Deze beweging heeft onder Ripple-investeerders voor opschudding gezorgd, voornamelijk door speculaties over de mogelijke impact ervan op de XRP-prijs.

Grote transacties zoals deze worden in de cryptowereld altijd nauwgezet gevolgd, omdat ze potentieel significante en plotselinge prijsschommelingen kunnen veroorzaken. Wanneer een ‘whale’, een entiteit met een grote hoeveelheid van een cryptocurrency, een substantieel deel van zijn bezit verkoopt, kan dit leiden tot een abrupte prijsdaling, vooral als de markt niet snel genoeg reageert op de massale verkoop.

Reden blijft onbekend

Een gangbare verklaring voor het overboeken van grote hoeveelheden cryptomunten naar een beurs is vaak de bedoeling om te verkopen. De eigenaar van de XRP-tokens zou mogelijk contant geld nodig kunnen hebben voor andere investeringen of uitgaven.

Echter, tot op heden is er geen verkoop gesignaleerd, waardoor de werkelijke reden voor deze transactie onduidelijk blijft. Deze overdracht heeft tot dusver geen significante invloed gehad op de koers van de munt. Op het moment van dit schrijven is de waarde van de digitale valuta met 1,7% gedaald in de afgelopen 24 uur, wat overeenkomt met een lichte correctie die momenteel in de gehele cryptomarkt plaatsvindt.

Rooskleurige toekomst XRP

Volgens de voormalige bankier Kyren is er geen reden tot zorg over een massale verkoop van XRP. Kyren is optimistisch over de toekomst van deze cryptocurrency, vooral met het oog op de aanstaande bullmarkt. Hij wijst op de verbeterde juridische status van XRP en de toegenomen steun van vooraanstaande handelsplatformen. Daarnaast benadrukt Kyren de positieve ontwikkelingen rondom Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). Al deze factoren samen, zo stelt hij, schetsen een veelbelovend toekomstbeeld voor XRP.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins