Ripple, xrp, coin
Ripple

36 experts zeggen dat Ripple in december $2,55 waard zal zijn, ondanks de recente prijsdaling

De cryptomarkt heeft de afgelopen week rake klappen gekregen. Cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple hebben allemaal aanzienlijke verliezen van meer dan 35% geleden. Maar deze ongelukkige omstandigheden hebben experts er niet van weerhouden gunstige voorspellingen te doen over Ripple’s XRP token.

Experts verwachten een grote Ripple prijsstijging

Ee groep van 36 experts schreven namelijk in een recent rapport dat, ongeacht de huidige marktcrash, de XRP token tegen het eind van het jaar zal stijgen naar een hoogtepunt van $2,55. De experts wijzen erop dat de uitkomst van de rechtszaak tegen de SEC voor een groot deel de Ripple koers zal bepalen. Als dit goed uitpakt voor Ripple zou de prijs van zijn XRP token wel eens flink kunnen stijgen. Volgens de experts zou een overwinning voor Ripple de XRP-token tot $2,55 kunnen doen stijgen.

Helaas is het, gezien de wijziging van het onlangs gepubliceerde gezamenlijke tijdschema door rechter Analisa Torres, niet zeker dat de rechtszaak dit jaar zal eindigen.

Afgezien van de voorspelling voor dit jaar (2022), gaf de groep analisten ook hun prijsvoorspelling voor XRP voor de jaren 2025 en 2030. Volgens de experts zal de XRP koers in 2025 rond de $3,61 liggen en in 2030 zal het verder stijgen tot $4,98.

Experts verwachten een grote Ripple prijsstijging

Carol Alexander, hoogleraar financiën aan de Universiteit van Sussex, vertelde dat de toekomst er heel positief uit ziet voor Ripple als het de rechtszaak wint. XRP zou volgens hem zelfs geleidelijk het SWIFT systeem kunnen vervangen.

“XRP is niet zoals elke andere cryptovaluta. Als Ripple de rechtszaak wint, zal het echt SWIFT gaan vervangen, “zei Alexander.

Zoals algemeen gemeld, zal de lopende rechtszaak niet alleen de waarde van de XRP token bepalen, maar ook het lot van de hele cryptocurrency-industrie in de Verenigde Staten bepalen. Het zal dus nog een spannend jaar worden voor de hele cryptowereld.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?