Ripple

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen

XRP doorstaat momenteel een moeilijke periode. In de periode voorafgaand aan de recente marktcrash liet de munt slechts een bescheiden groei zien, vooral in vergelijking met andere cryptocurrencies. Ondanks deze relatief kleine groei, heeft XRP tijdens de huidige crash een forse daling van bijna 20% ondergaan.

De tegenvallende prestaties zijn het gevolg van verschillende factoren. Toch wijst crypto-analist en YouTuber Mickle op enkele positieve signalen die op een potentieel herstel duiden.

Bollinger Bands

Mickle heeft enkele interessante technische patronen geïdentificeerd op de XRP-grafiek, waaronder de Bollinger Bands. Deze tool voor technische analyse bestaat uit drie lijnen: een middellijn en twee buitenste banden die de volatiliteit van de markt meten en helpen om te bepalen wanneer een activum mogelijk ‘overbought’ of ‘oversold’ is.

Bij XRP is er momenteel een ‘squeeze’ zichtbaar in de Bollinger Bands. Dit fenomeen is vaak een voorbode van significante prijsbewegingen. Vergelijkbare squeezes in 2017 en 2020 resulteerden in aanzienlijke koersstijgingen van XRP. Dit patroon suggereert dat we mogelijk op het punt staan om opnieuw een aanzienlijke koersstijging te ervaren.

XRP’s consolidatiepatroon en de juridische strijd

XRP bevindt zich momenteel in een significant consolidatiepatroon, wat vaak een indicator is voor aanstaande belangrijke prijsbewegingen. Dit patroon wordt naar verwachting afgerond rond dezelfde tijd als de conclusie van Ripple’s rechtszaak tegen de SEC.

Dit samenvallen van gebeurtenissen zou een sleutelmoment kunnen zijn voor XRP, aangezien de afronding van zowel de juridische strijd als het consolidatiepatroon waarschijnlijk invloed zal hebben op de marktprijs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Positief crypto nieuws: Coinbase hervat XRP-handel in New York
Ripple Labs dient handelsmerkaanvraag in voor nieuwe stablecoin “RLUSD”
1 cruciale factor die de uitspraak in de Ripple vs SEC rechtszaak tegenhoudt
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?