Ripple, xrp token
Ripple

$45 miljoen aan Ripple (XRP) verplaatst, wat is de reden?

Whale Alert, een dienst gespecialiseerd in het monitoren van omvangrijke cryptocurrency-transacties heeft recentelijk opmerkelijke activiteit op het Ripple-netwerk vastgesteld. In totaal werd er 89 miljoen XRP overgedragen in twee afzonderlijke transacties.

De grootste transactie betrof een som van 60 miljoen XRP, dat met de huidige marktprijs overeenkomt met ongeveer $31 miljoen. Interessant genoeg is deze transactie gelinkt aan Ripple zelf, maar het adres van de ontvanger is vooralsnog onbekend.

Daarnaast was er een afzonderlijke overdracht van 29 miljoen XRP, met een geschatte waarde van ongeveer $15 miljoen. Deze is verstuurd door een nog niet geïdentificeerde individu of entiteit richting de Bitstamp cryptocurrency exchange.

Reden van de transactie?

Een van de mogelijke redenen voor de overdracht van 60 miljoen XRP door Ripple is dat het een OTC-transactie kan zijn. OTC staat voor “Over The Counter” en verwijst naar transacties die direct tussen twee partijen plaatsvinden, zonder tussenkomst van een exchange of ander centraal platform. De reden voor de verschuiving van 29 miljoen XRP naar de Bitstamp crypto-exchange kan hinten op een verkoop op de open markt. Echter zijn er ook mogelijkheden dat de XRP is verplaatst voor stakingdoeleinden.

Het is mogelijk dat de verkoop van XRP door Ripple verband houdt met hun lopende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Juridische kwesties, vooral met zo’n invloedrijke instantie als de SEC, kunnen aanzienlijke financiële en strategische consequenties hebben voor een bedrijf. Ripple kan bijvoorbeeld liquiditeit nodig hebben voor juridische kosten, om te voldoen aan eventuele wettelijke verplichtingen of om zich voor te bereiden op mogelijke boetes of schikkingen. Anderzijds kan Ripple ook proactief zijn vermogenspositie willen wijzigen in anticipatie op mogelijke uitkomsten van de zaak. Het is echter speculatief om de exacte reden voor de verkoop te bepalen zonder directe bevestiging van Ripple zelf.

Ripple rechtszaak sleept voort

Op 13 juli bracht rechter Analisa Torres een besluit in het voordeel van Ripple in zijn voortdurende rechtszaak tegen de SEC, stellende dat XRP niet altijd als een effect kan worden beschouwd. Deze positieve uitspraak voor Ripple volgt na de afwijzing door dezelfde rechter van een recent SEC-beroep. Toch blijft de juridische toekomst onzeker, met een cruciale zitting gepland voor 23 april 2024.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13