XRP, ripple
Ripple

5 redenen waarom XRP binnenkort kan exploderen, volgens analist Levi Rietveld

Hoewel de prijs van XRP nog steeds te wensen overlaat, blijft de bekende crypto-analist en YouTuber Levi Rietveld optimistisch over de toekomst van het project. In een recente video gaf hij maar liefst vijf redenen aan waarom de digitale munt volgens hem aan de vooravond staat van een aanzienlijke koersstijging. We zetten deze redenen voor je op een rij.

1. Stablecoin-integratie met banken

Een van de meest veelbelovende ontwikkelingen bij Ripple is de lancering van hun eigen stablecoin, RLUSD. Deze stablecoin is speciaal ontworpen voor integratie met bestaande banksystemen en zou de adoptie van digitale valuta in de traditionele financiële sector enorm kunnen stimuleren. De use case van RLUSD verschilt van andere stablecoins zoals USDT en USDC, en zou een unieke kans kunnen zijn voor Ripple om voet aan de grond te krijgen in de traditionele financiële wereld.

2. Erkenning door internationale instanties

Ripple geniet al aanzienlijke erkenning van grote internationale financiële instellingen, zoals het IMF en de Wereldbank. Beide organisaties beschouwen Ripple en XRP als toonaangevende oplossingen voor grensoverschrijdende betalingen. Dit geeft XRP een voorsprong op veel andere crypto-projecten, die nog steeds worstelen om een reële toepassing te vinden in de wereldwijde financiële sector.

3. Potentiële vervanger van SWIFT

RLUSD zou op termijn zelfs de concurrentie aan kunnen gaan met SWIFT, het wereldwijde netwerk dat financiële instellingen in staat stelt om op een veilige en gestandaardiseerde manier internationale betalingsinstructies te versturen. SWIFT verwerkt dagelijks maar liefst $5 biljoen aan transacties. Als Ripple erin slaagt een deel van deze markt over te nemen, kan de waarde van XRP naar ongekende hoogten stijgen.

4. Toenemende adoptie van RLUSD

Rietveld voorspelt dat de adoptie van RLUSD in de financiële sector exponentieel kan toenemen. De potentie van deze stablecoin om het betalingsverkeer efficiënter te maken en kosten te verlagen, zou voor banken en andere financiële instellingen zeer aantrekkelijk kunnen zijn. Dit zou op zijn beurt de vraag naar XRP verder kunnen aanjagen.

5. Positieve koersverwachtingen

Gezien de verwachte toenemende adoptie van RLUSD en de mogelijke integratie in het bankwezen, voorspelt Rietveld een spectaculaire stijging van de XRP-prijs. Hij houdt rekening met een koersdoel van $10 binnen de komende 12 maanden, mits de adoptie blijft toenemen. Als deze voorspelling uitkomt, zou dit een astronomische stijging van ongeveer 1.600% betekenen ten opzichte van de huidige waarde van XRP.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

XRP koersanalyse: Kan Ripple de cruciale $0,60 weerstand verslaan?
SWIFT onderzoekt blockchaintechnologie: XRP als mogelijke afwikkelingsvaluta
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen