Ethereum

$63,5 miljoen aan ETH verzonden tussen onbekende wallets

De online monitoringstool Whale Alert heeft een gigantische hoeveelheid aan Ethereum (ETH) die werd verzonden tussen anonieme wallets gedecteerd. Een mogelijke reden hiervoor is beleggers dit jaar een stijging van de nummer 1 altcoin verwachten.


Voor $63,5 miljoen aan Ethereum verplaatst

De op één na grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH), is recentelijk in waarde gestegen. Steeds meer communityleden verwachten dan ook dat ETH dit jaar zal nog meer in waarde zal stijgen. Dit wordt gebaseerd op het feit dat Ethereum 2.0 wordt verwacht. Ook ziet de toekomst van DeFi er veelbelovend uit doordat meer ETH vastzit in de dapps.

Nu heeft de Whale Alert Twitter-bot een enorme hoeveelheid ETH gedetecteerd die is overgedragen tussen twee onbekende wallets. In zijn totaliteit gaat het om 236.944 ETH,met een waarde van circa $63,5 miljoen.

Whale Alert heeft gemeld dat drie gigantische hoeveelheden ETH werden verplaatst tussen anonieme crypto wallets. Uit de gegevens van Whale Alert blijkt dat er drie adressen bij betrokken waren. Noch de Twitter-bot, noch Etherscan geven echter de namen van de eigenaren.

Eerder besteedde Whale Alert aandacht aan ETH nadat hackers erin geslaagd waren 342.000 ETH-tokens (ongeveer $50 miljoen) te stelen van de Zuid-Koreaanse Upbit exchange. De daders hebben toen de gestolen crypto gesplitst en overgedragen naar andere crypto-wallets. Dit deden ze steeds in kleine delen van ongeveer 50.000 ETH-tokens (iets meer dan $7 miljoen).


DeFi dapp bZx gehackt

Het DeFi-platform bZx is twee keer achter elkaar gehackt. De ‘pauze’ tussen de hacks was slechts een paar dagen. Naar verluidt vond de dader een zwak in het uitleenplatform en stal eerst 2.300 ETH-tokens ($575.000). Bij de tweede keer stal hij een iets grotere hoeveelheid, namelijk 2.378 ETH-tokens (met een waarde van circa $635.000).

Het bureau Weiss Ratings is echter van mening dat dit helemaal geen hack of inbreuk op de beveiliging was. Volgens hen was het gewoon een handelaar die profiteerde van de zwakte van de app.