Bitcoin opties
Bitcoin

$640 miljoen aan Bitcoin-opties vervalt: Grote bewegingen op komst?

Vandaag verlopen een aanzienlijk aantal Bitcoin (BTC) optiecontracten. Het betreft in totaal 24.000 contracten, gezamenlijk goed voor een waarde van $640 miljoen. Dit is een toename van 50% vergeleken met het aantal optiecontracten van vorige week.

Wat is een optiecontract?

Een Bitcoin optiecontract biedt een investeerder het recht, zonder verplichting, om Bitcoin te kopen of verkopen tegen een vastgestelde prijs, de uitoefenprijs, tot een bepaalde vervaldatum.

Gevolgen voor de BTC koers

Binnenkort verlopen zo’n 24.000 optiecontracten, en de houders hiervan staan voor de keuze: hun opties uitoefenen of laten vervallen. Dit heeft potentieel invloed op de BTC koers en kan rond de vervaldatum voor meer prijsvolatiliteit zorgen. De beslissingen van traders en investeerders, gebaseerd op hun contractuitkomsten, kunnen leiden tot abrupte prijsbewegingen.

Op basis van louter het volume van de optiecontracten is het lastig te bepalen of investeerders meer neigen naar kopen of verkopen. Een indicatie hiervoor is de put/call-ratio, die het handelsvolume van put-opties (verkoopintenties) afzet tegen dat van call-opties (koopintenties). Met een ratio van 1,23, waarbij er meer put-opties worden verhandeld, lijkt er een bearish sentiment te heersen. Hoewel dit kan wijzen op enige terughoudendheid over de toekomstige BTC prijs, zijn er nog steeds significante verkopers van put-opties die niet verwachten dat de prijs sterk zal zakken.

Ethereum optiecontracten

Bij Ethereum (ETH) staan ook veel optiecontracten op het spel: in totaal 190.000 contracten ter waarde van bijna $300 miljoen. Interessant is de put/call-ratio van 0,71. Een ratio onder de 1 wordt doorgaans als bullish gezien, wat aangeeft dat er meer call-opties (koopintenties) dan put-opties (verkoopintenties) verhandeld worden.

Conclusie

Vandaag verlopen Bitcoin optiecontracten ter waarde van $640 miljoen. Gezien de mogelijke prijsvolatiliteit rond de vervaldatum en de huidige put/call-ratio, kan dit wijzen op een neerwaartse druk op de BTC prijs. Tegelijkertijd duidt de bullish put/call-ratio bij Ethereum erop dat de ETH prijs wellicht een positieve beweging kan ervaren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high?
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%