Bitcoin crash
Altcoin

70% van de altcoins die in de vorige bullrun lanceerden zijn gefaald

CoinGecko onthult dat ruim 14.039 van de 24.000 munten die op hun platform genoteerd zijn sinds 2014 niet meer actief zijn. Het gigantische aantal van 5.724 munten die tijdens de bullrun van 2021 lanceerden, zijn vandaag niet meer verhandelbaar.

De moraal van het verhaal? Sinds de Spot Bitcoin ETFs is eigenlijk alleen Bitcoin een “veilige” keuze als het gaat om verhandelbaarheid en toekomst.

De duistere jaren 2020 en 2021

Als we terugkijken op de jaren 2020 en 2021 dan springt er één ding uit als het over altcoins gaat. Een groot deel van de munten die lanceert zijn bedoeld om de eigenaren van het project snel rijk te maken.

Ze verzinnen een mooi verhaal, publiceren een white paper, kopiëren wat code van bestaande projecten en dumpen hun munten vervolgens op particulieren, die hopen dat ze de volgende grote crypto in handen hebben.

CoinGecko merkt op dat het gros van de projecten die lanceerden en faalden te maken hadden met de hype rondom memecoins. Dat zijn in essentie munten die lanceren als “grap” maar waar sommige mensen (vooral insiders) grof geld mee verdienen.

Van de munten die in 2023 lanceerden zijn er op dit moment zelfs al 298 niet actief meer.

De aantrekkingskracht van memecoins

Hoe kan het toch dat mensen ondanks deze cijfers hun spaargeld blijven verkwisten aan memecoins?

Dat heeft natuurlijk te maken met de succesverhalen binnen de industrie. Regelmatig horen we over mensen die miljoenen dollars verdienden met een kleine investering van 1.000 dollar.

Vergeet echter niet dat veel van die verhalen ook onzin zijn. Dat dit simpelweg de mensen achter het project zijn, die hun eigen munten opkopen, waardoor het lijkt alsof de memecoin in kwestie een gigantische stijging doormaakt.

Er zijn in deze industrie maar weinig projecten die je kunt “vertrouwen”, dat is misschien wel de belangrijkste les die we uit deze data kunnen trekken. De “volgende Bitcoin” bestaat niet, want geen enkele munt kan de voorsprong die de digitale munt al 15 jaar heeft nog goedmaken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Altcoins floreren terwijl Bitcoin koers stijgt: Dit zijn de grootste crypto-winnaars van de week
Nog 21 dagen tot de Amerikaanse verkiezingen: analisten voorspellen een altcoin-seizoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk