Bitcoin prijs, Bitcoin koers
Bitcoin

75% van alle Bitcoin staan al meer dan 6 maanden stil

Ondanks dat Bitcoin ruim 20% van zijn all-time high verwijderd is, blijft de meerderheid van de investeerders rustig zitten. Ruim 75% van alle Bitcoin zijn in de afgelopen zes maanden niet van adres veranderd.

Dat markeert een gigantische sprong ten opzichte van afgelopen week. Op 11 augustus lag dit percentage nog rond de 45%.

Bitcoin HODL Waves. Bron: Glassnode

Bitcoin voor de lange termijn

Volgens de analisten van Cointelegraph wijst dit erop dat steeds meer lange-termijn investeerders ervoor kiezen om hun Bitcoin aan te houden. “Mogelijk met de verwachting van hogere koersen”, aldus Cointelegraph.

Dat lijkt een logische conclusie, want je gaat een financiële asset natuurlijk niet aanhouden met de verwachting dat de koersen dalen.

“De holding trend resulteert erin dat er steeds minder Bitcoin beschikbaar zijn voor de handel. Dit kan leiden tot prijsstijgingen, omdat de vraag stijgt en het aanbod afneemt”, zo gaan de analisten van Cointelegraph verder.

James Check waarschuwt op basis van een andere statistiek echter voor verdere dalingen van de Bitcoin koers. Hij constateert namelijk dat 80% van de korte-termijn holders onderwater staan.

Dat wil zeggen dat zij hun Bitcoin tegen hogere koersen hebben gekocht dan de huidige koers. Dit kan volgens James Check tot nieuwe paniek en dus lagere koersen leiden.

Angst in de markt

Op het moment van schrijven zit er nog steeds enorme angst in de markt. De dalingen van de afgelopen weken hebben het sentiment er in ieder geval niet beter op gemaakt.

De Fear & Greed Index van Alternative komt vandaag binnen met een score van 28/100. Daarmee is er volgens de index sprake van “angst” in de markt.

Afgelopen maand was er met een score van 74/100 nog sprake van hebzucht, maar inmiddels lijkt er een totale reset geweest te zijn.

In principe is dat natuurlijk slecht nieuws, ware het niet dat het ook weer ruimte zou bieden voor een eventuele nieuwe opleving van Bitcoin. Dit soort “resets” van het sentiment zijn vaak wel nodig om een echte tweede leg van de bullmarkt te krijgen.

Maar dan moet die tweede leg er natuurlijk nog wel even komen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Bitcoin koers stijgt naar $64.000: Voorbode van een nieuwe bullrun?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13