Bitcoin

75% van professionele investeerders ziet Bitcoin als een ‘bubbel’

De Bank of America vroeg aan 200 professionele investeerders met $533 miljard aan beheerd vermogen naar hun mening over de Bitcoin.


Verdeelde meningen over Bitcoin

De Bank of America heeft een nieuw onderzoek uitgebracht. Uit dit onderzoek bleek dat de meerderheid van de professionele beleggers niet erg optimistisch is over ‘s werelds grootste cryptocurrency. Bijna 75% van de respondenten in de enquête zei dat ze Bitcoin als een ‘bubbel’ zien, meldde de CNBC. Slechts 16% van de respondenten zei dat Bitcoin geen bubbel is, terwijl 10% onzeker was.

Bron: Yahoo Finance/BofA Global Fund Manager enquête

Meer dan 30% van de respondenten noemde tech als de meest overgewaardeerde investering. 27% van de respondenten zei dat Bitcoin op dit moment de meest overgewaardeerde investering is. 10% voorspelde dat BTC in 2021 beter zal presteren dan tech.

De enquête toont een aanzienlijke scepsis ten aanzien van Bitcoin. Analisten van de bank noemden de cryptocurrency onlangs ‘uitzonderlijk vluchtig’, ‘onpraktisch’ en een ecologisch rampzalige aanwinst.

Andere grote Amerikaanse banken zijn een stuk optimistischer over de digitale activa. Goldman Sachs onthulde dat 40% van zijn klanten vanaf maart 2021 al blootstelling aan crypto had. Hierna kondigde de investeringsbank aan dat het een Bitcoin-product aan het voorbereiden was. Ook JPMorgan kondigde in maart zijn ‘Cryptocurrency Exposure Basket’ aan.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen