Bitcoin (BTC) ATM
Bitcoin

Crypto nieuws: 7,5% van Salvadoraanse bevolking betaalt met Bitcoin

De Salvadoraanse bevolking is blij met President Nayib Bukele, maar ze zijn nog niet echt enthousiast over zijn adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Uit een recent onderzoek blijkt dat 92% van de bevolking Bitcoin niet gebruikt. Slechts 7,5% geeft aan Bitcoin te gebruiken om transacties te maken, terwijl 0,5% niet op de vraag reageerde.

Daling in het gebruik van Bitcoin

Dat getal van 7,5% voor 2024 markeert een daling ten opzichte van vorig jaar. In 2023 kwam de University of Central America namelijk uit op ongeveer 12%.

Overigens is het geen gigantisch onderzoek. De universiteit interviewde namelijk 1.224 inwoners van El Salvador, en stelde ze een aantal vragen over actuele politieke en economische discussies.

Rond de 60% van de respondenten gelooft dat het land de juiste koers vaarde en heeft het volle vertrouwen in President Nayib Bukele.

Maar uit het onderzoek kwam ook naar voren dat slechts 1,3% gelooft dat Bitcoin de “voornaamste gok” voor de toekomst van het land moet zijn. Een meerderheid van de respondenten zegt dat educatie en industrie de focus hoort te zijn.

Het een sluit het ander natuurlijk niet uit.

Bukele gekozen in juni 2019

Nayib Bukele werd in juni 2019 verkozen tot president van El Salvador. Sindsdien heeft hij enkele populaire beslissingen genomen.

Onder meer de beslissing om keihard op te treden tegen criminelen en gangs, waardoor ongeveer 1% van de bevolking van El Salvador in de gevangenis is gekomen.

Salvadoranen waren blij met deze acties, maar veel mensenrechtenorganisaties waren dat niet, vanwege de manier waarop de criminelen behandeld werden en in de gevangenis werden gegooid.

Een iets gezelliger onderwerp is de keuze om Bitcoin om te dopen tot wettig betaalmiddel in september 2021. Daarmee werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel.

Ook is El Salvador begonnen met het minen van Bitcoin en koopt het iedere dag één Bitcoin op uit de markt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Interview Kraken CTO over de toekomst van Bitcoin, crypto en AI
Bitcoin koers stijgt met 3,7% naar $67.650: Analist voorspelt nieuwe recordhoogte
Bitcoin ETF’s halen $371 miljoen binnen, koers passeert $67.000
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk