Bitcoin ETF
Bitcoin

‘89% kans op goedkeuring Spot Bitcoin ETF voor 15 januari’

Gebruikers van de crypto-gokwebsite Polymarket denken dat de kans 89 procent is dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor 15 januari 2024 een Spot Bitcoin ETF goedkeurt. Volgens een recent rapport van Reuters zou vandaag al een Spot Bitcoin ETF goedgekeurd kunnen worden.

Deadline SEC op 10 januari

De SEC heeft in ieder geval tot 10 januari om een besluit te nemen over de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

In totaal zijn er 14 fondsbeheerders in de race voor de felbegeerde goedkeuring. De verwachting is dat ze allemaal op hetzelfde moment goedkeuring krijgen, om te voorkomen dat één of een deel van de fondsen een oneerlijke voorsprong krijgt.

Overigens is niet iedereen positief over de lancering van de Spot Bitcoin ETF. Zo denkt Alex Krüger (bovenstaande tweet) dat het weleens een “sell-the-news” gebeurtenis kan worden voor Bitcoin.

Bitcoin koelt weer af

Je zou na de knaller van gisteren misschien verwachten dat de bulls meteen de aanval op de 46.000 dollar openen, maar vandaag handelt Bitcoin op ongeveer hetzelfde niveau als gisteren rond dit tijdstip; namelijk op 45.300 dollar.

Waar Bitcoin over de afgelopen 24 uur op ongeveer dezelfde koers handelt, kunnen we niet hetzelfde zeggen over andere munten in de top 10.

Solana verloor over de afgelopen 24 uur bijvoorbeeld 3,37 procent, waarmee het ongeveer op gelijke hoogte staat met Avalanche, dat met 3,40 procent onderuitging.

Ethereum doet het ook matig met een daling van 0,22 procent over de afgelopen 24 uur.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?