Bitcoin
Bitcoin

9 ETFs kopen 100.000 Bitcoin in 7 dagen

De Spot Bitcoin ETF van Grayscale dumpte in een paar dagen tijd meer dan 80.000 Bitcoin op de markt, maar de andere negen ETFs wisten meer dan 100.000 Bitcoin te verzamelen. Hieronder vallen onder andere de ETFs van BlackRock en Fidelity.

Alles bij elkaar gaat het om een “instroom” van 102.613 Bitcoin in de eerste zeven dagen voor de “Nieuwe Negen”.

Spot Bitcoin ETFs halen MicroStrategy in

De hoeveelheid Bitcoin die de Spot Bitcoin ETFs in zeven handelsdagen bij elkaar kochten staat gelijk aan ongeveer 53 procent van alle Bitcoin die MicroStrategy sinds augustus 2020 kocht.

MicroStrategy is het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf dat in augustus 2020 besloot om Bitcoin te adopteren als hun primaire spaarmiddel; de asset waar zijn volledige vermogen in bewaart.

Sinds augustus 2020 kocht MicroStrategy het ongelooflijke aantal van 189.150 Bitcoin.

Na het starten van hun Bitcoin-avontuur duurde het voor MicroStrategy 300 dagen voordat ze 100.000 Bitcoin bij elkaar verzamelden. De Spot Bitcoin ETFs hebben hier dus slechts zeven dagen over gedaan.

Wie zijn de grootste Spot Bitcoin ETFs?

De grootste Spot Bitcoin ETFs komen op naam van BlackRock en Fidelity. BlackRock is met 37.304 Bitcoin de absolute koning van de markt, gevolgd door Fidelity met 29.232 Bitcoin.

Daarna komen Bitwise en ARK Invest met 16.451 Bitcoin en 10.630 Bitcoin.

In tegenstelling tot de “Nieuwe Negen” verkocht de ETF van Grayscale tot nu toe alleen maar Bitcoin. Sinds de lancering verkocht het fonds van Grayscale, voor zover bekend, al 82.526 Bitcoin. Dat is tegen de huidige koersen goed voor ongeveer 3 miljard dollar aan Bitcoin.

Als gevolg daarvan lijkt de koers het momenteel moeilijk te hebben. Wat dat betreft wordt het interessant om te zien wat er gaat gebeuren als Bitcoin deze klappen te boven komt en het verkopen van GBTC ten einde komt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli