bitcoin etf
Bitcoin

90 procent kans op Spot Bitcoin ETF in januari 2024

Bloomberg ETF-experts James Seyffart en Eric Balchunas voorspellen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begin volgend jaar goedkeuring geeft voor de eerste Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. In een nieuwe publicatie op Twitter (of X) deelt Seyffart dat zijn team de kans op goedkeuring op 90 procent inschat voor 10 januari 2024.

Goed voor Bitcoin

Een kans van 90 procent op de eerste Spot Bitcoin ETF in Amerika in januari 2024 is fantastisch nieuws voor Bitcoin. Dat zou namelijk een enorme boost voor de markt opleveren en mogelijk zelfs een nieuwe bullrun kunnen starten.

Helemaal als dat ongeveer gelijkvalt met de halving, wat het in het geval van de lancering van begin januari zou doen.

De volgende halving staat namelijk voor april 2024 op de planning. Als die twee zaken dan OOK nog samenvallen met de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, dan heb je helemaal het ultieme recept voor een nieuwe bullmarkt.

Seyffart deed zijn nieuwe voorspelling voor januari 2024 na enkele aanpassingen van ARK Invest en 21Shares aan hun laatste aanvraag. Volgens Seyffart doen partijen die alleen als de goedkeuring dichtbij is.

Van 75 naar 90 procent

Eerder voorspelden dezelfde analisten van Bloomberg nog dat er een kans van 75 procent was op een Spot Bitcoin ETF in 2023. Die voorspelling kwam na de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de SEC.

Inmiddels lijkt de goedkeuring in de voorspellingen van de heren dus doorgeschoven naar begin 2024.

Ook dat zou voor Bitcoin helemaal niet erg zijn, zeker niet omdat de goedkeuring dan meer samenvalt met de volgende halving en mogelijk dus ook met de eerste renteverlagingen van de Federal Reserve.

Hiermee staat er in ieder geval EINDELIJK weer wat op de kalender voor Bitcoin om echt naar uit te kijken. Dat is de afgelopen periode weleens anders geweest.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen